در موسسه علوم و صنایع غذایی انجام شد؛
ساخت انواع حسگرهای كنترل كیفیت مواد غذایی
گردو دانلود: رئیس مؤسسه علوم و صنایع غذایی از طراحی و ساخت انواع سنسورها برای تشخیص و شناسایی انواع آلاینده های مواد غذایی در این مؤسسه آگاهی داد.
به گزارش گردو دانلود به نقل از مؤسسه علوم و صنایع غذایی، قدیر رجب زاده اظهار داشت: با پیشرفت جوامع و ظهور بیش از پیش انواع آلاینده های غذایی همچون باقیمانده آنتی بیوتیک، آلاینده های آلی پایدار، فلزات سنگین، مایکوتوکسین ها، تقلبات، آفت کش ها، پاتوژن های میکروبی و غیره منجر به اثرات سو انکارناپذیری بر سلامت انسان همچون بروز انواع بیماریها خصوصاً سرطان شده است. وی افزود: باتوجه به اهمیت سلامت و ایمنی مواد غذایی، کنترل کیفیت مواد غذایی در اولویت های تحقیقاتی این مؤسسه قرار گرفته است و یکی از گام های مؤثر دراین زمینه طراحی و ساخت انواع حسگرهای تشخیصی برای سنجش آلاینده هایی مانند باقیمانده تتراسایکلین، بی فنیل های پلی کلره، سرب، پراکسید و نیتریت است. رجب زاده با اعلان اینکه در ساخت بیوسنسورهای تشخیص تتراسایکلین و بی فنیل های پلی کلره از تکنولوژی کریستال مایع استفاده شده است، اشاره کرد: حسگرهای کریستال مایع فناوری نوظهوری برای طراحی سیستم های تشخیص سریع آلاینده ها در مواد غذایی به شمار می روند. کریستال های مایع موادی با خاصیت های ساختاری منحصر به فرد و حساس به تحریکات محیطی هستند که قابلیت پرتابل شدن توسط گوشی همراه را داشته و اخیراً توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. رئیس مؤسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به مزایای این تکنولوژی نسبت به روش های مشابه، تصریح کرد: در مقایسه با روش های دستگاهی مرسوم برای تشخیص آلاینده ها که نیاز به هزینه زیاد، تهیه و آماده سازی پیچیده نمونه و افراد متخصص دارند، بیوسنسورهای طراحی شده حساس، سریع و قابلیت استفاده توسط کاربر غیرمتخصص را دارند. وی با اعلان اینکه بیشتر کیت های تشخیصی مصرفی در کشور ما در حوزه های مختلف همچون صنایع غذایی وارداتی هستند، اظهار نمود: دستیابی به ساخت انواع کیت های تشخیصی از طرفی موجب کاهش وابستگی و نقش آفرینی در حوزه ایمنی مواد غذایی شده و از طرف دیگر بعنوان یک تکنولوژی پیشرفته موجب خلق ارزش افزوده و ارزآوری خواهد شد.
منبع: گردو دانلود
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب