نقش برخی مواد شیمیایی در مرگ زودرس

نقش برخی مواد شیمیایی در مرگ زودرس

گردو دانلود: نتایج مطالعه اخیر پژوهشگران موسسه سلامت ˮلانگونˮ نیویورک نشان میدهد مواد شیمیایی مضر موجود در ظروف غذای پلاستیکی، لوازم آرایشی بهداشتی و اسباب بازی های کودکان سالانه به مرگ زودرس بیش از یکصد هزار نفر منجر می شود.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، یافته های پژوهشگران آمریکایی حاکی از آنست که در آمریکا سالانه ۱۰۰ هزار فرد ۵۵ تا ۶۴ ساله به سبب قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی موجود در این مواد جان خودرا از دست می دهند. پژوهشگران با مطالعه پنج هزار آمریکایی، فتالات(phthalates) را عامل مرگ زودرس ۱۰۷ هزار فرد دانستند.
نتایج این مطالعه جدید نشان میدهد قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی موجود در ظروف پلاستیکی، لوازم بهداشتی و اسباب بازی های کودکان ممکنست سالانه به مرگ بیش از صد هزار نفر منجر شود. پژوهشگران براین باورند که فتالات می تواند سالانه سبب مرگ زودرس ۱۰۷ هزار فرد بین ۵۵ تا ۶۵ ساله در ایالات متحده شود.
طی دهه گذشته پژوهشگران در بعضی مطالعات از ارتباط فتالات با ناباروری، چاقی و اختلال در رشد آگاهی داده اند. بنا بر این استفاده از آنها در بعضی از کشورها محدود شده است.
دکتر "لئوناردو تراساند"(Leonardo Trasande) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: یافته های این مطالعه دنبال کردن روند کاهش یا حذف استفاده از پلاستیک را تقویت می کند. تحقیقات بیشتری برای ارائه شواهد قطعی در خصوص اینکه این مواد شیمیایی موجب مرگ زودرس می شوند نیاز است.
از فتالات برای دوام بیشتر پلاستیک ها استفاده می شود و در موارد مختلف مانند کف سازی، مواد پلاستیکی و تجهیزات باغبانی یافت می شود. افراد نیز بوسیله خوردن و نوشیدنی مواد غذایی که در ظروف پلاستکی هستند و یا بوسیله استنشاق آنها در معرض این موارد قرار می گیرند. کودکان خردسال همین طور ممکنست با لمس خیلی از اشیا و سپس گذاشتن دستان خود در دهان در معرض این مواد شیمیایی خطرناک قرار گیرند. هنگامی که این مواد شیمیایی مصرف شوند، تجزیه شده و بوسیله ادرار از بدن خارج می شوند و اینگونه است که می توان آنها را تشخیص داد.
گزارش ها حاکی از آنست که زنان به سبب استفاده از محصولات آرایشی بیشتر در معرض این مواد قرار می گیرند. بگفته پژوهشگران افراد می توانند با اجتناب از قرار گرفتن در معرض پلاستیک و یا اجتناب از استفاده از ظروف پلاستکی تا حدی از خود محافظت کنند.
پژوهشگران می گویند، افراد تا جایی که ممکنست باید از گرم کردن ظروف پلاستیکی و قرار دادن آنها در مایکروویو اجتناب کنند، برای اینکه این عمل موجب می شود مواد شیمیایی مضر موجود در پلاستیک آسان تر تجزیه شود. همین طور می توان با بهره گیری از لوازم آرایشی بهداشتی بدون بو، استفاده از ظروف غیرپلاستیکی برای نگهداری غذا و شستن منظم دست ها برای از بین بردن مواد شیمیایی از عوارض این مواد کاست.




منبع:

1400/07/23
09:41:46
5.0 / 5
829
تگهای خبر: محصولات , محقق , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲