تولید بتن خوراكی از پسماند میوه و سبزیجات!

تولید بتن خوراكی از پسماند میوه و سبزیجات!

محققان موسسه ی علوم صنعتی دانشگاه توکیو به رهبری یویا ساکای(Yuya Sakai) روشی جدید برای بازیافت پسماند مواد غذایی و تبدیل آنها به مواد ساختمانی محکم تر از بتن ابداع نموده اند در حالیکه این مواد هنوز قابل خوردن هم هستند.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، برپایه اعلام سازمان ملل، سالانه ۱.۳ میلیارد تن غذا در سرتاسر جهان هدر می رود. بخشی از این هدر رفت به علت ناکارآمدی در زنجیره ی غذایی است اما بخش بزرگ تر آن به دلیل غیراستاندارد بودن مواد غذایی یا تاریخ گذشته شدن آنها است. علت دیگر این مورد دور ریختن باقی مانده ی غذاها است.
بازیافت این میزان غذای هدر رفته ایده ی جدیدی نیست. امروزه صنایع زیادی از این پسماندها بعنوان غذای خوک ها استفاده می نمایند یا آنها را تبدیل به سوخت و پلاستیک می کنند.
محققان دانشگاه توکیو نه تنها موفق به تبدیل این مواد به ماده ای مفید شدند بلکه توانستند شکل خوراکی آنها را هم حفظ کنند. ایده ی اولیه آنها این است که این مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات را با نوعی جلبک دریایی مخلوط کنند تا ماده ای محکم تر از بتن به دست بیاید در حالیکه مزه ی اصلی آنها حفظ می شود.
محققان با استفاده از روشی که در اصل برای ساخت مصالح ساختمانی از پودر چوب ابداع شده بود موفق به تولید مصالح از میوه و سبزیجات شدند. آنها ضایعات غذایی همچون جلبک دریایی، برگ کلم، پرتقال، پیاز، پوست کدو تنبل و موز را خشک و پودر کردند سپس پودرها را با آب و چاشنی مخلوط کردند و درون قالب ریخته و تحت حرارت بالا قرار دادند.
در نتیجه موفق به تولید مجموعی از مواد مختلف شدند که بعضی از آنها از بتن هم محکم تر بودند! این در حالی بود که این مواد هنوز قابل خوردن بودند و مزه خویش را حفظ نموده بودند. این مواد طی یک دوره آزمایش چهار ماهه در مقابل قارچ، پوسیدگی و حشرات مورد بررسی قرار گرفتند و از خود مقاومت نشان دادند. افزودن نمک و شکر هم بر روی دوام و سختی آنها تاثیری نداشت البته همه ی مواد ساخته شده ایده آل نبودند.
کوتا ماچیدا (Kota Machida) یکی از محققان ارشد می گوید: به جز نمونه ی بوجود آمده از کدو تنبل باقی مواد مقاومت مناسبی داشتند. ما همینطور دریافتیم برگ ها گل کلم مقاومتی سه برابر بیشتر از بتن ایجاد کردند.
محققان می گویند، این مواد کارایی های خلاقانه ای خواهند داشت.
نتیجه ی تحقیقات این گروه در هفتادمین نشست سالانه انجمن علوم مواد ژاپن منتشر خواهد شد.




منبع:

1400/03/05
23:09:25
5.0 / 5
561
تگهای خبر: استاندارد , تولید , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵