چاره ای جدید برای نوزادان دارای مشكلات روده
گردو دانلود: بتازگی پژوهشگران ˮدانشگاه هلسینکیˮ سویه ای از پروبیوتیک ˮLacticaseibacillus rhamnosus GGˮ به وجود آورده اند که قادر به استفاده از لاکتوز و کازئین و همین طور تکثیر در فراورده های لبنی است.
به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، در نتیجه این کشف می تواند کار افزودن جداگانه این پروبیوتیک به فراورده های لبنی را غیرضروری سازد. علاوه بر این می تواند در روده بهتر عمل کند و موجب تقویت سلامت روده شود.
"Lacticaseibacillus rhamnosus GG" یا "LGG"، بیشترین باکتری پروبیوتیک مورد مطالعه در جهان است. با این وجود این باکتری کامل و بی نقص نیست برای اینکه قادر به استفاده از لاکتوز کربوهیدرات شیر یا تجزیه کازئین پروتئین شیر نیست. بنا بر این است که این باکتری در شیر رشد کمی دارد و بنا بر این باید بطور جداگانه به محصولات لبنی پروبیوتیک اضافه شود.
تا حالا سعی شده تا L. rhamnosus GG بوسیله مهندسی ژنتیک با شیر سازگاری بهتری داشته باشد. با این وجود برخی محدودیت های شدید درباره استفاده چنین باکتری های اصلاح شده در غذای انسان اعمال شده که از استفاده از آن جلوگیری کرده است.
در این مطالعه پژوهشگران دانشگاه هلسینکی با کمک پژوهشگران موسسه ملی بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک پاکستان توانستند برخی خاصیت های مفید را با موفقیت و بدون ویرایش ژن به پروبیوتیک LGG وارد کنند که این امر موجب رشد آن در شیر شد.
روش استفاده شده در این مطالعه با نام "هم یوغی"(conjugation) شناخته می شود و روشی است که توسط گروه های خاص باکتری برای انتقال صفات شان به سایر باکتری ها استفاده می شود. در این پروسه یک باکتری نسخه ای از پلاسمید (قطعه حلقه ای شکل از دی. ان. ای در باکتری) خودرا تولید می کند. سپس باکتری، پلاسمید را به یک باکتری مجاور منتقل می کند. گسترش پلاسمیدها(صفاتی که برای باکتری ها مفید هستند) می تواند در بین جوامع باکتری سریع باشد.
در مورد Lacticaseibacillus rhamnosus GG، پلاسمیدی که توانایی استفاده از لاکتوز و کازئین را فراهم می آورد از یک سویه باکتریایی خاص به نام "لاکتوکوکوس لاکتیس"(Lactococcus lactis) است که در همان مکان رشد کرده است.
سویه جدید می تواند بعنوان یک نقطه شروع در تولید محصولات لبنی جدید که در آن غلظت پروبیوتیک در مرحله تولید افزایش می یابد مورد استفاده قرار گیرد به عبارت دیگر نیازی نیست که پروبیوتیک بطور جداگانه به محصول نهایی اضافه شود. علاوه بر این، سویه جدید LGG می تواند برای رشد بهتر باشد. بعنوان مثال روده نوزاد قادر به استفاده از لاکتوز و کازئین موجود در شیر مادر است و می تواند نسبت به سویه اصلی، اسید لاکتیک بیشتری تولید نماید.
پژوهشگران افزودند: اسید لاکتیک pH سطح روده را می کاهد و میزان زنده ماندن خیلی از باکتری های بیماری زای گرم منفی مانند اشریشیا کلی، سالمونلا و شیگلا(که سلامتی نوزادان را تهدید می کند)، می کاهد.
منبع: گردو دانلود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب