رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی:

نوآوری در زمینه شناسایی آلاینده های مواد غذایی توسط دانش بنیان ها

نوآوری در زمینه شناسایی آلاینده های مواد غذایی توسط دانش بنیان ها

گردو دانلود: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به دستاوردهای طرح جامع سلامت ملی در مرکز تحقیقات سلامت غذا، از نوآوری در زمینه طیف سنجی ها و شناسایی آلاینده های مواد غذایی آگاهی داد.


به گزارش گردو دانلود به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی امروز در مراسم رونمایی از دستاوردهای طرح جامع سلامت ملی در مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه در حضور دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، اظهار داشت: طرح جامع سلامت ملی از روزهای آغازین شکل گیری مورد توجه قرار گرفت و تمام دستاوردها ناشی از اهتمام ویژه اساتید و محققین دانشگاه و استفاده از ظرفیت های بین المللی بوده است. وی با اشاره به اهمیت توجه به ایمنی و سلامت مواد غذایی در سراسر دنیا، گفت: رقابت های فشرده در زمینه تهیه غذای سالم باعث شده این مساله سلامت محور، به یک منازعه در راهبردهای راهبردی جهانی تبدیل گردد. شناسایی تقلبات، اثبات اصالت و ردیابی آلاینده ها از اهمیت به سزایی برخوردارست. زالی تکنولوژی های موجود در زمینه اثبات کیفیت مواد غذایی را بسیار پیچیده خواند و اظهار داشت: پیش بینی می شود در تمام کشورها ۵ تا ۲۰ درصد تقلب در صنعت مواد غذایی صورت می گیرد که این اقدام علاوه بر مخاطرات سلامت محور، جنبه های سو اخلاقی را هم در بر می گیرد. کشور ما نیز از این آمار مستثنی نیست. وی با اشاره به تکنولوژی های پیشرفته در کشور و دستاوردهای طرح جامع سلامت ملی در مرکز تحقیقات سلامت غذا، اشاره کرد: کاربرد یکی از دستاوردهای این مرکز تحقیقات شناسایی آفت کش هاست که برای فرهنگ سازی در حوزه کشاورزی بسیار مورد استفاده قرار خواهد گرفت. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه ۲۱۱ آفت کش در مزارع کشاورزی استفاده می شود که بیشتر آفت کش های ترکیبی کاربرد دارد، اضافه کرد: متاسفانه آفت کش های ترکیبی نیز اثرات سو بسیار زیادی دارد. وی با تاکید بر لزوم سرعت بخشیدن به پیشرفت فناوری نوین تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی خصوصاً در مبادی ورودی، اظهار داشت: وجود آنتی بیوتیک ها و مواد هورمونی در بعضی مواد غذایی فوبیای اجتماعی به وجود آورده است، همین طور وجود این مواد علاوه بر ایجاد سویه های مقاوم، آلرژی و حتی اضافه وزن نیز به همراه دارد. از طرفی از سال ۲۰۱۲ اقبال جهانی به سمت مواد غذایی بدون آنتی بیوتیک بوده است. زالی اشاره کرد: پایبندی به اصالت مواد غذایی در صادرات، نقطه قوت شمرده می شود و تولید مواد غذایی نامرغوب اعتبار و وجاهت بین المللی کشور را زیر سوال می برد. وی ضمن درخواست همکاری از معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برای برقراری ارتباط هوشمند و هدفمند با دانشگاه های برتر بین المللی حوزه کشاورزی، اظهار داشت: همکاریهای اخیر با دانشگاه واخنینگن هلند، دانشگاه برتر در زمینه کشاورزی در قالب طرح جامع سلامت ملی منجر به انتقال فناوری، بومی سازی و درون زایی شده که گسترش اینطور ارتباطات و استمرار طرح جامع سلامت ملی نیازمند حمایت های بیش از پیش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: نوآوری در زمینه طیف سنجی ها و شناسایی آلاینده ها با همت شرکت های دانش بنیان محقق شد، باید به این شرکتها با توان اقتصادی خردتر توجه ویژه کرد، چونکه ارزش آنها در بحران کرونا بیش از هر زمان دیگری احساس شد. وی بر اهمیت به کارگیری علوم هوش مصنوعی در اجرای برنامه های جامع سلامت ملی تاکید نمود. در حاشیه این مراسم از محصولات فناورانه در حوزه شناسایی آفت کش ها، آلاینده ها، تقلبات و تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی رونمایی گردید.


منبع:

1399/10/10
15:48:20
5.0 / 5
1043
تگهای خبر: ارتباطات , اساتید , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱