وزیر كشور در كنفرانس بین المللی زلزله:

باید با کسانی که مقاوم سازی را نادیده می گیرند، برخورد قضایی شود

باید با کسانی که مقاوم سازی را نادیده می گیرند، برخورد قضایی شود

به گزارش گردو دانلود، وزیر کشور با بیان اینکه در مقابل کسانی که مقاوم سازی را نادیده می گیرند، باید برخورد قضایی شود، اظهار داشت: ما همچنان در پیشبینی زلزله گرفتار ضعف هستیم، در حالیکه منطق می گوید نباید در این عرصه ضعف داشته باشیم. به تازگی این فرضیه قوت گرفته که میتوان از قابلیت های هوش مصنوعی در جلوگیری از زلزله بهره برد و موفق تر عمل نماییم.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا، احمد وحیدی امروز در مراسم افتتاحیه نهمین کنفرانس بین المللی زلزله که در محل برج میلاد درحال برگزاری است، مبحث این کنفرانس را یکی از موضوعات مهم کشور دانست که در زندگی انسان ها اثرگذار می باشد و اضافه کرد: زلزله از آن جایی که از نظر انسانی و تجهیزات شهری صدمه هایی را ایجاد می کند، یک پدیده نگران کننده و دلهره آور است.
وی با تکیه بر شناسایی جنبه های علمی زلزله، افزود: زلزله حاصل فعل و انفعالات و حرکت صفحات زمین است؛ ازاین رو شناخت علمی آن همواره مورد توجه بوده است، بنابراین این حوزه کنکاش عمیقی را می طلبد.
وحیدی، جلوگیری از زلزله را یکی از موضوعات دیگری در حوزه زلزله عنوان نمود و خاطرنشان کرد: ما همچنان در پیشبینی زلزله گرفتار ضعف هستیم، در حالیکه منطق می گوید نباید در این عرصه ضعف داشته باشیم. به تازگی این فرضیه قوت گرفته که میتوان از قابلیت های هوش مصنوعی در جلوگیری از زلزله بهره برد و موفق تر عمل نماییم.
وزیر کشور با تکیه بر لزوم توسعه شبکه های زلزله نگاری و لرزه نگاری در کشور، تصریح کرد: مبحث دیگر کشور در حوزه زلزله توسعه دانش و فناوری است. در این عرصه محققان در شناخت گسل ها خوب عمل کرده اند، ولی معتقدم این شناخت باید عمیق تر باشد.
وی گام بعدی شناخت گسل ها را ساخت سازه های مقاوم در مقابل زلزله عنوان نمود و اظهار داشت: بطور قطع توجه به ساخت و ساز پایدار از اهمیت بالایی برخوردار است، ولی در بعضی موارد به آن توجه نشده است.
وحیدی افزود: در سالهای اخیر شاهدیم که در زلزله های با بزرگای بیشتر از ۶ در شهرها، سازه ها کمتر صدمه دیدند و در روستاهایی که مبادرت به بازسازی سازه ها شد، صدمه کمی را متحمل شده اند. ازاین رو در این عرصه نیازمند نظام سختگیرانه تری هستیم.
وزیر کشور با تکیه بر این که در مقابل کسانی که آئین نامه های ساخت وساز را نادیده می گیرند، باید برخورد قضایی صورت گیرد، اظهار داشت: در این حوزه آئین نامه ۲۸۰۰ وجود دارد، ولی این آئین نامه در همه مناطق کشور به صورت یکسان باید اجرا شود.
وی ضمن اشاره به نقش دانشی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در توسعه علمی این حوزه، اظهار نمود: احساس می شود که رشته های در رابطه با زلزله در دانشگاه ها در جایگاه بالایی قرار ندارند و نیازمند فرهنگ سازی در این عرصه هستیم. چون که زلزله یک پدیده چند وجهی است و برای شناخت عمیق آن باید تلاش نماییم.




منبع:

1403/02/19
10:16:41
5.0 / 5
305
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳