دستاورد دانش بنیان ها؛

احیا و آبدهی مجدد چاه های عمیق با ساخت ربات شیارزن

احیا و آبدهی مجدد چاه های عمیق با ساخت ربات شیارزن

به گزارش گردو دانلود، یک شرکت دانش بنیان با سابقه در طراحی و ساخت انواع ربات های بازرسی عملیاتی، موفق به ساخت ربات شیارزن چاه عمیق با هدف احیا و آبدهی مجدد این چاه ها با یک پنجم قیمت نمونه های مشابه خارجی شد.



به گزارش گردو دانلود به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، به دنبال کمبود آب در ایران و با عنایت به وضعیت جغرافیایی کشورمان که در منطقه ای نیمه خشک واقع شده است، خیلی از کشاورزان و صنعتگران برای بهره برداری بیشتر آب در مناطق مختلف به سمت حفر چاه های عمیق روی آورده اند.
چاه هایی با عمق تقریبی ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر که بعدها به علت فرسودگی و گرفتگی، پدیده فرونشست و رانش زمین را ایجاد می کنند؛ در این خصوص شرکت دانش بنیان ایده کاوان صنعت پردیس موفق به ساخت محصولی تحت عنوان ربات شیارزن چاه عمیق با هدف ایجاد شیار در دیواره چاه های آب و رفع انسدادهای آن به منظور احیاء مجدد این چاه ها شده است.
شرکت دانش بنیان ایده کاوان صنعت پردیس، سال ۱۳۸۷، تحقیقات و فعالیت خویش را در زمینه علوم رباتیک صنعتی و کاربردی با هدف عرضه راهکارهایی رباتیک در جهت بهبود عملکرد منابع انسانی، بخصوص در محیط های غیر قابل دسترسی و مخاطره آمیز و یا فعالیتهای پیچیده و حساس، شروع کرد.
ابوالفضل حسنی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ضمن اشاره به این که با استفاده از این ربات چاه هایی را که قبلا حفر شده است و طبق نظر کارشناسان با اسکن منطقه بعد از پنج تا ۱۰ سال استفاده، گرفتار فرسودگی، گرفتگی شبکه، رسوب گرفتگی و در ادامه به علت این صدمه ها گرفتار کاهش آبدهی شده اند و باید از رده بیرون بروند را باردیگر احیا می نماییم.
وی ضمن اشاره به بومی سازی دوربین ویدئومتری چاه عمیق و دستگاه جک ترمیم چاه، اظهار نمود: در واقع ما در ابتدا با دوربین بومی سازی شده عیوب و اشکالات موجود در داخل چاه را شناسایی و در مرحله بعد با دستگاه جک ترمیم، دفرمگی و انسداد چاه را برطرف و باردیگر چاه را احیا و قابل استفاده می نماییم.
حسنی با اشاره به اینکه شیارهای پیرامون لوله فلزی چاه های عمیق اغلب به علت رسوبات املاح آب، آهک و ماسه یا ریزش چاه، گرفتار گرفتگی می شوند، اضافه کرد: این مسئله به مرور زمان منجر به کاهش سرریز آب به داخل چاه و در نتیجه افت سطح آب و کاهش بهره وری آن می شود و برای رفع این مشکل، روش های متفاوتی وجود دارد که یکی از کارآمدترین روش ها ایجاد شیار جدید با استفاده از دستگاه شیارزن (مشبک زن) جداره چاه است.
این فعال حوزه دانش بنیان همینطور ضمن اشاره به کیفیت مطلوب این محصول در قیاس با نمونه های خارجی، اضافه کرد: نمونه خارجی این دستگاه بین یک تا یک و نیم میلیارد تومان قیمت دارند، اما ما این محصول را با حدود یک پنجم قیمت عرضه می نماییم و در اختیار پیمانکاران داخلی قرار دهیم که این خود سبب خروج ارز از کشور شده است.
تصویر باکیفیت با دوربین دستگاه بازرس چاه عمیق
نسل چهارم دوربین ویدئومتری چاه عمیق ایده کاوان با دارا بودن بدنه یکپارچه آلومینیومی توان انجام عملیات بازرسی تا عمق ۵۰۰ متر را داراست. سیستم تصویر برداری شامل دو دوربین با زاویه دید ۱۲۰ درجه است که یکی به صورت عمودی برای تصویر برداری از عمق و دیگری به صورت افقی با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه جهت تصویربرداری از جداره چاه تعبیه شده اند تا عدم وجود نقطه کور در بازرسی را تضمین کند.
روشنایی این دوربین شامل هشت عدد LED Power است که با پوشش رزین ترکیبی مخصوص، ضمن مقامت بالا در مقابل ضربه، خط و خش، کدر شدن و نفوذ آب، با تشکیل نورپردازی قوی و یکنواخت، امکان تصویر برداری شفاف و باکیفیت را از داخل چاه فراهم می آورد.
همچنین تسمه های سنتر کننده ی قابل تنظیم تعبیه شده روی بدنه دوربین، آنرا در چاه های با قطر متفاوت همواره در مرکز چاه نگه می دارد تا تصویر برداری به صورت متقارن صورت گیرد.
با استفاده از کانکتورهای ضد آب جهت اتصال دوربین به کابل، دوربین بعد از پایان عملیات به سادگی از کابل جدا می شود و در جعبه مخصوص قرار می گیرد تا حین حمل و نقل صدمه نبیند. همینطور عدم اتصال مستقیم کابل به بدنه مانع از کشیدگی و پاره شدن کابل به علت وزن دوربین می شود.


منبع:

1402/12/13
14:46:03
5.0 / 5
249
تگهای خبر: دانش بنیان , رباتیك , شركت , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱