تولید شیر فراویژه حاوی آغوز، برای نخستین بار در ایران

تولید شیر فراویژه حاوی آغوز، برای نخستین بار در ایران

به گزارش گردو دانلود، اصفهان معاون ویروس شناسی دانشگاه اصفهان ضمن اشاره به این که شیر فراویژه حاوی آغوز محصولی دانش بنیان است که برای نخستین بار در ایران به تولید رسیده است، اظهار داشت: شیوه پاستوریزاسیون این محصول بگونه ای است که پروتئین ها، ترکیبات زیست فعال و آنتی بادی های آن حفظ می شوند و استفاده از این شیر برای تمام افراد سالم و افرادی که در معرض انواع بیماری های متعدد قرار دارند می تواند کاربرد داشته باشد.



حسن نیلی، دبیر علمی دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت و معاون ویروس شناسی دانشگاه اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه، درمورد مصرف شیر و تأثیر آن بر عوارض ناشی از انواع بیماری ها، اظهار نمود: استفاده از شیرهای فرا دما و استریل با اینکه در مواردی که امکان رعایت زنجیره سرد وجود ندارد، اجتناب ناپذیر است، ولی به علت این که در فرایند استریل کردن به این شیرها حرارت بالا داده می شود، خیلی از ترکیبات زیست فعال موجود در شیر غیرفعال شده و عملا این شیرها از ارزش زیستی کمتری برخوردار می باشند.

وی اضافه کرد: ازاین رو در مناطقی که امکان رعایت زنجیره سرد وجود دارد، سفارش می شود از شیر پاستوریزه باکیفیت یا فراویژه استفاده گردد. شیر فراویژه حاوی آغوز محصولی دانش بنیان است که برای نخستین بار در ایران به تولید رسیده است، شیر فراویژه حاوی آغوز و فوق ایمنی زا (نوزا) یک محصول دانش بنیان و سلامت محور برای کسانی خواهد بود که به ارتقاء سلامتی خود توجه دارند.

معاون ویروس شناسی دانشگاه اصفهان در توضیح ترکیبات این نوع شیر، اظهار داشت: علاوه بر لاکتوفرین، لاکتوپراکسیداز، لایزوزیم، عوامل رشد، آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین های A، D، E و خیلی از دیگر پروتئین ها و ترکیبات زیست فعال، انواعی از آنتی بادی ها در این شیر وجود دارند. شیوه پاستوریزاسیون این محصول بگونه ای است که پروتئین ها، ترکیبات زیست فعال و آنتی بادی های آن حفظ می شوند و از نظر عملکردی در سرتاسر سطوح مخاطی در سیستم تنفسی فوقانی و دستگاه گوارش فعال می باشند.

وی در رابطه با روند تولید این نوع شیر، توضیح داد: تولید شیر حاوی آغوز فراویژه که مراحل مختلف اجرای آن چندین مرتبه در مراکز مختلف از جمله، مرکز ویروس شناسی دانشگاه اصفهان، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و همینطور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد داوری قرار گرفته است، از سال ۱۳۹۹ در چارچوب طرح تحقیقاتی آغاز گردید و موفق به دریافت مجوزهای لازم از کمیته نوآورانه سازمان غذا و دارو کشور شد.

نیلی تصریح کرد: استفاده از این شیر برای تمام افراد سالم و افرادی که در معرض انواع بیماری های متعدد قرار دارند می تواند کاربرد داشته باشد. بالای ۵۰ درصد مردم ما گرفتار کمبود ویتامین D هستند، بطور قطع بهبود کارکردهای مغزی، خواب راحت در شب، رشد قد و … از مزایای مصرف شیر بخصوص برای کودکان و نوجوانان است.

وی ضمن اشاره به این که سرانه ی مصرف شیر در ایران کمتر از متوسط جهانی است، افزود: بر این اساس خسارات سنگینی به سلامت جامعه وارد می شود. توزیع شیر در مدارس باید همراه با آموزش نسبت به این محصول حیاتی و پرارزش باشد و اثرات شیر در افزایش متوسط قد کودکان، کاهش پوسیدگی دندان ها و نقش آن در عملکرد بهتر سلول های مغزی و عضلانی توضیح داده شود.

دبیرعلمی دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت، تصریح کرد: استفاده از شیرهای بی کیفیت و ارزانتر (به دلیل محدودیت های اعتباری) در مدارس، سبب تغییر ذائقه و ایجاد نگرش منفی در دانش آموز نسبت به مصرف شیر شده و اثرات منفی آن در ادامه زندگی بیشتر از چند نوبت مصرف شیر در مدارس است.

وی در خاتمه در مورد روند تولید شیر حاوی آغوز، اظهار داشت: شیر فراویژه حاوی آغوز حاصل تلاش یک تیم تحقیقاتی بوده و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز ویروس شناسی دانشگاه اصفهان و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ساخته شده است. این محصول بعد از سه سال تحقیق و پژوهش موفق به دریافت مجوز تولید شیر حاوی آنتی بادی از سازمان غذا و دارو شد.





منبع:

1402/10/04
08:21:10
5.0 / 5
313
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵