با حساسیت بالا در مقیاس آزمایشگاهی؛

ساخت سنسور نوری شناسایی سیانور در هسته برخی میوه ها

ساخت سنسور نوری شناسایی سیانور در هسته برخی میوه ها

گردو دانلود: پژوهشگران پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران موفق به طراحی و ساخت سنسور نوری فتولومینسانس با حساسیت بالا در مقیاس آزمایشگاهی جهت تشخیص سیانور شدند.



به گزارش گردو دانلود به نقل از پژوهشگاه شیمی، دکتر علی اکبر طرلانی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و مسؤول این طرح، اظهار داشت: در ضمن چند دهه گذشته سنسورهای زیادی برای این منظور استفاده شده و دانشمندان بدنبال ساخت سنسورهای با حساسیت بالا و گزینش پذیر مطلوب نسبت به سیانور چه در محیط های آبی و چه در خوراکی ها بوده اند.
وی افزود: در این طرح، کامپوزیت جدیدی بر پایه نقاط کوانتومی گرافنی تثبیت شده درون یک ترکیب با چارچوب فلز-آلی متخلخل (GQDs@ZIF-11) طراحی و شناسایی شده تا در حضور فتولومینسانس، یون سیانور را از بین ۱۹ یون دیگر بطور گزینشی شناسایی کند که این مزیتی بزرگ محسوب می شود.
به گفته وی از مزایای دیگر این سنسور نوری این است که سیانور را با حد تشخیص در حد نانومولار با تکرارپذیری بالا شناسایی می کند.
این دانشیار پژوهشکده توسعه فرایندهای شیمیایی در مورد نتایج این تحقیق، اظهار داشت: در ادامه این طرح، سیانور موجود در دانه های سیب و بادام تلخ توسط سنسور نوری جدید اندازه گیری شده و مشخص شد به ازای هر گرم از آنها به ترتیب ۴/۲ و ۵/۲ میلیگرم سیانور وجود دارد.
در این طرح دکتر علی اکبر طرلانی، دکتر پریسا گوران (دانش آموخته و محقق)، دکتر رضا زادمرد عضو هیئت علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و پروفسور موزارت (Université de Reims) فعالیت داشته اند و نتایج علمی آن در Microchemical Journal (۲۰۲۳) انتشار یافته است.

1402/05/23
10:54:14
5.0 / 5
307
تگهای خبر: سنسور , طراحی , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳