غذای فضانوردان در ماموریت های طولانی آینده چه خواهد بود؟

غذای فضانوردان در ماموریت های طولانی آینده چه خواهد بود؟

گردو دانلود: گردو دانلود: سرآشپز «باب پری»(Bob Perry) به همراه طرحی به نام «بشریت در اعماق فضا»(Humanity in Deep Space) در حال بررسی چگونگی تجربه ی غذا توسط خدمه در طول ماموریت های فضایی طولانی است.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، دانشمندان و سرآشپزها بطور یکسان در تلاش هستند تا فناوری غذا را متحول و مشخص کنند فضانوردان در ماموریت هایی که سالها آنها را از زمین دور می کند، به چه غذایی برای حفظ سلامت جسمی و روانی نیاز خواهند داشت.
بشر درحال آماده شدن برای دور بعدی اکتشافات فضایی است، که شامل اقامت طولانی در سطح ماه و سفر به جایی فراتر از ماه و بطور بالقوه به سطح مریخ خواهد بود. برنامه ی آرتمیس ناسا نخستین پرواز آزمایشی خودرا انجام داده است و انتظار می رود تا سال ۲۰۲۵ بشریت را به ماه بازگرداند. بعد از این، ناسا اهتمام خواهدنمود از ماه به عنوان پله ای برای انجام ماموریت به مریخ استفاده نماید.
باب پری، سرآشپز دانشگاه کنتاکی، با همکاری طرح بشریت در اعماق فضا، درحال تهیه دستور العملی برای غذا و مواد مغذی در ماموریت های فضایی طولانی تر از ماموریت های فعلی است. برای انجام این کار، پژوهشگران درک انسان از طعم و نحوه ی استفاده مغز از داده های حسی برای تجربه و به خاطر سپردن غذا را در نظر می گیرند. این مطالعه نوروگاسترنومی(Neurogastronomy) نامیده می شود.
نوروگاسترنومی رابطه بین انسان ها، غذایی که می خورند و منشا غذا را بررسی می کند و این مطالعه را می توان در کاربرد غذا خوردن در فضای عمیق اعمال کرد.
باب پری بنیانگذار انجمن بین المللی نوروگاسترومی، در اطلاعیه ای اظهار داشت: یکی از نگرانی های اصلی تاثیر روانی ماموریت های فضایی طولانی مدت بر فضانوردان است. نوروگاسترونومی بوسیله تحقیقات پیشگامانه و آزمایش های پرواز، موارد مختلف شگفت انگیزی را بررسی می کند.
کریس کیمل(Kris Kimel)، یکی از بنیانگذاران بشریت و اعماق فضا، اظهار داشت که سفر به مریخ از زمین با درنوردیدن هر مسیری حدود هفت ماه طول می کشد و انتظار می رود فضانوردان حدود یک سال را در سطح مریخ جهت بررسی سیاره سرخ بگذرانند. این بدان معناست که کاوشگران مریخی بین دو تا سه سال دور از خانه سپری خواهند کرد.


کیمل فارغ التحصیل کالج مددکاری اجتماعی بریتانیا، اضافه کرد: درک رابطه ی بین مغز، روده و اثرات پروازهای فضایی طولانی مدت بسیار اهمیت دارد. پرورش غذا در مسافرت به یک ضرورت تبدیل می شود.
اعضای خدمه ی ایستگاه فضایی بین المللی قبل از این بر روی کاشت کاهو و سایر محصولات آزمایش انجام داده اند، اما چالش فعلی افزایش تولید برای چندین خدمه برای اقامتی بیش از چند ماه در فضا است.
یکی دیگر از جنبه های مهم تحقیقات غذای فضانوردان، درک چگونگی تاثیر محیط ریزگرانشی فضا بر پروسه گوارش و جوامع میکروارگانیسم هایی به نام میکروبیوم روده است که در معده زندگی می کنند.
بررسی سلامت روده بوسیله نوروگاسترونومی می تواند به ایجاد رژیم های غذایی مناسب برای فضانوردان کمک نماید که مقادیری از مواد مغذی را که در اعماق فضا جذب می کنند بهبود می بخشد.

حفظ لذت بردن از غذا دور از زمین
جنبه ی دیگری از اعماق فضا که پژوهشگران می خواهند آنرا بفهمند این است که چگونه ریزگرانش بر حس چشایی و بویایی تاثیر می گذارد. این می تواند به فرمول بندی بهتر مواد غذایی کمک نماید تا اطمینان حاصل شود که خدمه لذت خوردن غذا را زمانی که از زمین دور هستند از دست نمی دهند.
علاوه بر این، بررسی روش های جدید نگهداری و تخمیر نه فقط می تواند تضمین کند که مواد غذایی در طول مدت ماموریت های فضایی طولانی حفظ می شوند، بلکه می تواند به این معنا باشد که رژیم غذایی فضانوردان متنوع خواهد بود. این تنوع طعم و بافت غذا می تواند برای سلامت روانی فضانوردان مهم باشد.
پری می گوید: انزوا و محصور شدن در اعماق فضا می تواند عمیقا بر روان انسان تاثیر بگذارد. ابزارهای آشپزی با گرانش صفر به ابزاری ضروری برای فضانوردان تبدیل می شود و آنها را قادر می سازد تا چالش ها را از سر بگذرانند و غذا را در یک محیط ریزگرانشی آماده کنند.
کارهای پری و طرح بشریت و اعماق فضا بااینکه در اصل بر فضای عمیق متمرکز است اما می تواند پیامدهایی برای زمین نیز داشته باشد.
دانش و فناوری پری و تیمش می تواند منجر به ایجاد یک سیستم غذایی حلقه بسته پایدار در فضا شود که می تواند در اینجا روی زمین نیز اعمال شود. بهینه سازی استفاده از منابع برای ماموریت های فضایی عمیق می تواند به بهبود پایداری غذا و کاهش ضایعات غذا برای انسان ها در سیاره ما نیز کمک نماید.




منبع:

1402/04/10
11:03:31
5.0 / 5
494
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳