دانشمندان می گویند زمین تنها در 3 میلیون سال تشکیل شده است
گردو دانلود: پژوهشگران دانمارکی در تازه ترین پروژه خود به این نتیجه رسیده اند که نسخه اولیه زمین ما تنها در عرض سه میلیون سال شکل گرفته است.
به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از واشنگتن پست، روند تشکیل شدن زمین بیش از ۴.۵ میلیارد سال پیش، از ترکیب غبار و گاز که در اطراف خورشید جوان ما بود، شروع شد. زمین نهایتاً بزرگ تر شد تا به سیاره ای شباهت یافت که امروز در آن زندگی می نماییم. حالا دانشمندان می گویند که این پروسه بسیار سریع تر از چیزی که پیش تر فکر می کردند، اتفاق افتاده است. آنها می گویند که این روند، آب را نیز در بر داشته است. چنین جزئیاتی نشان می دهند که یافتن یک سیاره قابل سکونت دیگر دور از ذهن نیست.
پژوهشگران در یک پروژه جدید ادعا کرده اند که زمین تنها در عرض سه میلیون سال شکل گرفته است. این بطور قابل توجهی سریع تر از آمار پیشین است که جدول زمانی را تا ۱۰۰ میلیون سال نشان می دهند.
میلیونها سال ممکنست برای انسان ها سریع به نظر نرسد اما در مقیاس نجومی، فوق العاده سریع است. در بین ۴.۶ میلیارد سال عمر تخمین زه شده منظومه شمسی ما، سه میلیون سال مانند یک پلک زدن است. این زمان معادل کمتر از یک دقیقه در یک روز ۲۴ ساعته است. اگر زمین بیش از دهها میلیون سال پیش تشکیل شده بود، این زمان معادل پنج تا ۱۵ دقیقه در روز بود.
«آیزاک اونیت»(Isaac Onyett)، دانشجوی مقطع دکتری «دانشگاه کپنهاگ»(University of Copenhagen) و پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: سیارات در عرض چند میلیون سال می توانند از دوران کودکی خود، به اندازه زمین و مریخ برسند که در مقایسه با صدها میلیون سالی که پیش تر تصور می شد، بسیار سریع است. ما می توانیم پیش بینی نماییم که اگر سیارات دیگر با مکانیسم مشابهی تشکیل شده باشند، مواد لازم برای حیات مانند آب احتمالاً در سیارات و منظومه های دیگر نیز وجود دارد. بنابراین، احتمال بیشتری وجود دارد که در جای دیگری از کهکشان، سیارات دارای آب داشته باشیم.
پژوهشگران معتقدند که این پیدایش سریع، بوسیله نظریه ای به نام «تجمع سنگریزه»(Pebble accretion) رخ داده است. «مارتین بیزارو»(Martin Bizzarro)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: ایده کلی این است که سیارات در قرصی از غبار و گاز متولد می شوند و وقتی به اندازه خاصی می رسند، سنگریزه ها را به سرعت مانند جاروبرقی جذب می کنند. تعدادی از آن سنگریزه ها یخی هستند و می توانند آب مورد نیاز زمین را تامین کنند. این پروسه به ایجاد نسخه اولیه سیاره ما انجامید که تقریباً نصف اندازه سیاره فعلی ما بود. نسخه فعلی زمین احتمالاً بعد از یک برخورد بزرگتر در حدود ۱۰۰ میلیون سال بعد شکل گرفته که ماه را نیز تشکیل داده است.
با این وجود، نظریه تجمع سنگریزه برای تشکیل شدن زمین، یک نظریه بحث برانگیز است.
دانشمندان باور دارند که این نظریه، چگونگی ایجاد غول های گازی منظومه شمسی مانند مشتری و زحل را توضیح می دهد. تجمع سنگریزه، تنها راه رشد سریع یک سیاره غول پیکر قبل از پراکندگی قرص سیاره آنست اما برای همتایان زمینی آنها مورد مناقشه قرار دارد.
بگفته اونیت، یک نظریه سنتی تر پذیرفته شده این است که «سیارات زمینی»(Terrestrial planets) مانند زمین ما، در پی دنباله ای از برخورد سیارک ها شکل گرفته اند که به تدریج بزرگ تر و بزرگ تر شده اند. این پروسه بدین معناست که ایجاد زمین حدود ۱۰۰ میلیون سال یا بیشتر طول کشیده است. در این مکانیسم، پدید آمدن آب روی زمین ممکنست یک خوش شانسی بوده و شاید ازطریق یک سیارک یا دنباله دار به زمین رسیده باشد.
«مارتین شیلر»(Martin Schiller)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت که او و همکارانش از دیگران می خواهند درباره ی چگونگی ایجاد سیارات زمینی تجدید نظر کنند. شیلر افزود: البته، سنگریزه ها در همه جا موجود هستند و سیارات زمینی با تجمع سنگریزه گسترش خواهند یافت.
بیزارو اشاره کرد که پژوهش آنها، قوی ترین شواهد را در خصوص این نظریه ارائه می دهد که سیارات زمینی بوسیله تجمع سنگریزه شکل گرفته اند.
تصویری از مکانیسم هایی که شاید زمین را شکل داده باشند. این تصویر نشان میدهد که زمین از سنگ های فضایی کوچک متولد شده است.
منبع: گردو دانلود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب