بودجه 180 میلیون دلاری ناسا برای پایین کشیدن ایستگاه فضایی بین المللی

بودجه 180 میلیون دلاری ناسا برای پایین کشیدن ایستگاه فضایی بین المللی

گردو دانلود: ناسا می خواهد یک «یدک کش» جدید برای بازگرداندن ایستگاه فضایی بین المللی در سال 2030 به مدار زمین بسازد.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، این آژانس فضایی نمی خواهد برای خارج کردن ایستگاه فضایی بین المللی از مدار تنها به فضاپیمای باری روسیه متکی باشد.
هدف ناسا توسعه فضاپیمایی است که بتواند ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) را به سمت یک تخریب کنترل شده در جو زمین هدایت کند.
رسانه ها نخستین بار در روز پنجشنبه(۹ مارس)، زمانی که کاخ سفید درخواست بودجه ی فدرال سال ۲۰۲۴ خودرا منتشر کرد، درباره ی این طرح باخبر شدند. اختصاص بودجه ۲۷.۲ میلیارد دلاری به ناسا شامل ۱۸۰ میلیون دلار برای شروع توسعه یک یدک کش فضایی جدید بود که می تواند بطور ایمن ایستگاه فضایی بین المللی را بعد از آخر عمر عملیاتی اش در سال ۲۰۳۰ بر فراز اقیانوس وارد جو زمین کند.
کتی لودرز(Kathy Lueders)، رییس پروازهای فضایی سرنشین دار ناسا در این کنفرانسی مطبوعاتی در روز دوشنبه اظهار داشت: برآورد هزینه ای که داشتیم کمی کمتر از حدود یک میلیارد دلار بود. ما با دریافت پیشنهادات کار خودرا شروع می نماییم.
این یدک کش جدید به تکمیل قابلیت های بازگشت به مدار شرکای ایستگاه فضایی بین المللی همچون سازمان های فضایی ایالات متحده، روسیه، اروپا، کانادا و ژاپن کمک می نماید. طرح فعلی برای پایین آوردن ایمن ایستگاه فضایی به روشن کردن موتور فضاپیمای باری رباتیک پروگرس(Progress) روسیه، متکی است.
لودرز اظهار داشت: ما درحال توسعه این توانایی به عنوان راهی برای بهبود هدف گیری این ایستگاه و بازگشت ایمن آن هستیم به ویژه به این علت که ما درحال افزودن ماژول های جدید هستیم.
او اضافه کرد: همانطور که در گذشته دیدید، داشتن چنین قابلیتی برای ما و شرکایمان بسیار بسیار مهم بوده است و بنابراین، داشتن یک فضاپیمای خروج از مدار برای ایالات متحده، یکی دیگر از محورهای کلیدی در عملیات فضایی ما و استراتژی خروج از مدار ایستگاه فضایی بین المللی است.
نمونه هایی که احتمالاً لودرز به آنها اشاره می کند، نشت مایع خنک کننده ای است که در دو فضاپیمای روسی که به ایستگاه فضایی بین المللی متصل بودند، رخ داده است.
روسیه نشت در فضاپیمای سایوز خودرا به برخورد ریز شهاب سنگ نسبت می دهد و نشت در فضاپیمای پروگرس را ناشی از تاثیر عوامل خارجی مرتبط می داند که شاید در حین پرتاب رخ داده باشد. تحقیقات در مورد این دو نشتی ادامه دارد.


علاوه بر این، روسیه تمایل خودرا برای خروج سریع از شراکت در ایستگاه فضایی بین المللی در مقطعی زمانی بعد از سال ۲۰۲۴ برای تمرکز بر ساخت پایگاه فضایی خود در مدار پایین زمین اعلام نموده است. این اطلاعات احتمالاً در برنامه های یدک کش ناسا تأثیر می گذارد، همانطور که جنگ روسیه و اوکراین بر خیلی از همکاریهای فضایی روسیه اثر گذاشته است.
ناسا جزییات جالب دیگری از بودجه را نیز در کنفرانس مطبوعاتی روز دوشنبه فاش کرد. نیکی فاکس(Nicky Fox)، مدیر علمی جدید این آژانس فضایی اظهار داشت که بودجه ای ۳۰ میلیون دلاری در سال مالی ۲۰۲۴ که از اول اکتبر سال جاری تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ ادامه دارد برای پشتیبانی از مریخ نورد اروپا اختصاص داده شده است.
این مریخ نورد که روزالیند فرانکلین نام دارد، ابتدا قرار بود در پاییز سال قبل با یک موشک روسی به فضا پرتاب شود و بر روی یک فرودگر ساخت روسیه فرود آید. اما آژانس فضایی اروپا تابستان گذشته روابط خودرا با روسیه در پروژه اگزومارس قطع کرد و درحال برنامه ریزی مجدد این ماموریت است که حالا بعید است تا سال ۲۰۲۸ صورت گیرد.
هم اکنون معین نیست که ناسا در نهایت چه کمکی به روزالیند فرانکلین خواهدنمود.
ناسا همین طور مقرر است سال آینده ۸.۱ میلیارد دلار برای برنامه آرتمیس خود دریافت کند. برنامه ای که بر طبق آن ناسا در تلاش است تا پایان دهه ی ۲۰۲۰ یک پایگاه انسانی بر روی ماه راه اندازی کند.
در طول کنفرانس مطبوعاتی روز دوشنبه، مقامات ناسا گفتند که این بودجه برای دو نقطه عطف مهم یعنی پرتاب ماموریت آرتمیس ۲ و آرتمیس ۳ به ترتیب در ماه نوامبر سال ۲۰۲۴ و ماه دسامبر سال ۲۰۲۵ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
آرتمیس ۲ فضانوردان را به یک ماموریت به دور ماه می فرستد و آرتمیس ۳ نخستین فرود انسان بر روی ماه بعد از ماموریت آپولو ۱۷ در ماه دسامبر سال ۱۹۷۲ را رقم خواهد زد.
مقامات آژانس فضایی آمریکا گفتند که ماموریت آرتمیس ۴ که برای سال ۲۰۲۷ برنامه ریزی شده بود، حالا تا سال ۲۰۲۸ به تعویق افتاده است. اگر همه چیز مطابق برنامه جلو برود، آرتمیس ۴ به راه اندازی ایستگاه فضایی دروازه ماه در مدار قمر زمین و همین طور فرود فضانوردان بر روی ماه کمک خواهدنمود.




منبع:

1401/12/24
12:50:57
5.0 / 5
508
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴