برای اولین بار در ایران محقق شد؛

تولید نهال پسته با تکنولوژی انکپسولاسیون در دانشگاه رفسنجان

تولید نهال پسته با تکنولوژی انکپسولاسیون در دانشگاه رفسنجان

به گزارش گردو دانلود، نهال پسته با عوامل پروبیوتیک و تکنیک انکپسولاسیون برای نخستین بار در ایران در دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان تولید شد.



به گزارش گردو دانلود به نقل از وزارت علوم، دکتر روح الله صابری رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان عنوان کرد: تولید نهال پسته برای نخستین بار در ایران با تکنولوژی استفاده از عوامل پروبیوتیک با تکنیک انکپسولاسیون انجام شد.
وی اضافه کرد: یکی از اشکالات در باغات پسته وجود آلودگی برخی از باغات به یکسری از بیماری ها مثل بیماری گموز یا نماتود است که سبب می شود درخت در طول زمان بسیار ضعیف و گاهی اوقات منجر به خشکیدگی شود، بنابراین تصمیم گرفتیم نهالی تولید نماییم که زمانی به باغ پسته منتقل می شود اگر آلودگی در باغ وجود داشته باشد این نهال دیگر آلوده نشود.
صابری افزود: برخی از باکتری های مفید را که اصطلاحا به آنها عوامل بیوکنترل مفید می گویند را به فرم انکپسولاسیون در آوردیم که در پوشش یک کپسول قرار می گیرد و در داخل هر کپسول میلیاردها باکتری وجود دارد زمانی که باکتری آزاد می شود خودش را به اطراف ریشه گیاه می چسباند و اگر در خاک عامل مضری وجود داشته باشد این باکتری با عامل مضر مقابله کرده و نمی گذارد به گیاه خسارت بزند.
وی اضافه کرد: وقتی بذر را کاشتیم دو مرحله تزریق باکتری به داخل نهال ها انجام دادیم و پس از دو ماه نهال ها کاملا به این باکتری آغشته و در مقابل بیماری هایی که در خاک وجود داشت مصون شدند.
وی بیان داشت: در این تکنولوژی نه تنها نهال پسته نسبت به این بیماری ها می تواند مصون یا مقاوم باشد بلکه در مقابل تنش های زنده و غیرزنده که گیاه را گرفتار تهدید می کند مثل شوری و خشکی و عوامل دیگر، گیاه را مقاوم تر می کند.
صابری متذکر شد: زمانی که نهال به باغ پسته منتقل می شود ریشه ها به صورت عمودی یا افقی در داخل خاک رشد می کنند و همزمان باکتری هم رشد می کند و بعد از مدت ها عملا حجم بسیار زیادی ریشه در خاک وجود دارد که کل ریشه به این باکتری آغشته شده و سالهای سال می تواند در این شرایط بماند و گیاه را از عواملی که آنرا تهدید می کند محافظت کند.
وی ضمن اشاره به این که این استرین باکتری ها را از جایی جدا کردیم که کاملا مقاوم به خشکی و شوری است، یعنی اگر زمانی خشکی یا شوری بیش از اندازه وجود داشته باشد این باکتری به سادگی از بین نمی رود چونکه خودش به این شرایط مقاوم است، خاطرنشان کرد: امیدواریم این تکنولوژی نقطه عطفی برای تولید نهال نه تنها پسته بلکه در سایر درختان میوه برای بالابردن عملکرد محصولات در کشاورزی باشد.


منبع:

1401/12/01
12:08:00
5.0 / 5
515
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , دانشگاه , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴