جدید ترین تصاویر مریخ منتشر گردید

جدید ترین تصاویر مریخ منتشر گردید

به گزارش گردو دانلود فضاپیما تیان ون -۱(Tianwen-۱ ) چین تصاویر باکیفیتی از سیاره سرخ ثبت کرده است که به تازگی آژانس فضایی این کشور آنرا منتشر نموده است.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، فضاپیما تیان ون -۱ چین که تابحال بیشتر از ۱۳۰۰ بار به دور مریخ چرخیده است، مجموعه ای از تصاویر خیره کننده از کل سیاره گرفته است.
مدارگرد تیان ون- ۱ چین تصاویری با وضوح بالا از قطب جنوب مریخ، ثبت کرده است. تصاویر ثبت شده دره ماینر به وسعت ۲۴۸۵ مایل(۴۰۰۰ کیلومتر) و دهانه های برخوردی Arabia Terra، منطقه ای مرتفع در شمال مریخ را نشان داده است.


عکسی از سطح مریخ هم توسط مریخ نورد ژورونگ گرفته شده است. این مریخ نورد بعنوان بخشی از مأموریت تیان ون- ۱ در ۲۲ مه ۲۰۲۱ بر روی سطح سیاره فرود آمد.
همانطور که رسانه های دولتی چین گزارش دادند، تصاویر ثبت شده از قطب جنوب مریخ نخستین مجموعه تصاویری هستند که توسط فضاپیمای چینی گرفته شده است.
در سال ۲۰۱۸، یک کاوشگر متعلق به آژانس فضایی اروپا، آب را در زیر یخ های قطب جنوب سیاره کشف کرد.
مکان یابی آب زیرسطحی برای تعیین پتانسیل سیاره برای حیات و همینطور فراهم کردن منبعی دائمی برای هرگونه اکتشاف انسانی در آنجا امری کلیدی است.


تیان ون- ۱ همینطور تصاویری با وضوح بالا از لبه دهانه ۵۷ مایلی(۹۱ کیلومتری) ماندر در ارتفاعات جنوبی مریخ ارسال کرد.
عکس دیگر هم نمایی از بالا به پایین از آتشفشان ۱۱ مایلی(۱۸ کیلومتری) Ascraeus Mons را نشان داده است که برای نخستین بار توسط فضاپیمای مارینر ۹ ناسا بیشتر از ۵۰ سال پیش شناسایی شد.
تیان ون ۱ نام فضاپیمای رباتیک مریخی است که در واقع از شش قطعه تجهیزات جداگانه یعنی یک مدارگرد، دو دوربین قابل استقرار، یک فرودگر، یک دوربین از راه دور و مریخ نورد ژورونگ تشکیل شده است.
چین در ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۰، فضاپیمای بدون سرنشین تیان ون-۱ را با موشک حامل لانگ مارچ ۵ Y-۴ از مرکز پرتاب فضایی ونچانگ پرتاب کرد.


این کاوشگر تابحال در مجموع ۲۹۵ میلیون مایل(۴۷۵ میلیون کیلومتر) را طی کرده است و چندین مانور مسیری(trajectory manoeuvres) را قبل از ورود به مدار مریخ در ۱۰ فوریه ۲۰۲۱ انجام داده است.


برای گرفتن این تصاویر، فضاپیمای تیان ون-۱ از یکی از دوربین های کوچک کمک گرفت. تصویر دیگر نمای نزدیک از کلاهک های یخی در قطب شمال مریخ را نشان داده است که با الگوی مشخصی از چرخش های برفی(snowy swirls) نمایان شده است.


تیان ون-۱ نخستین مأموریت کاوش مریخ توسط چین است که شامل یک مدارگرد، یک فرودگر و یک سطح نشین است. تیان-ون ۱ در ماه فوریه سال قبل میلادی به مریخ رسید و در ماه مه، سطح نشین حامل مریخ نورد ژورونگ روی یک ناحیه به نام "یوتوپیا پلانیتیا"(Utopia Planitia) که دشت وسیعی در نیمکره شمالی مریخ است، فرود آمد. گرچه مریخ نورد ژورونگ برای یک مأموریت سه ماهه طراحی شده بود، اما این مریخ نورد عملکرد خوبی داشت و توانست بیشتر از زمان مدنظر محققان در مریخ کاوش کند که این مورد محققان را شگفت زده کرد.


در ماه سپتامبر سال قبل میلادی، ژورونگ توسط سازمان ملی فضایی چین(CNSA) به خواب زمستانی رفت. خورشید، فعالیت پروژه های جاری در سیاره سرخ را به تعویق انداخت و همه مریخ نوردهای موجود روی این سیاره به "حالت ایمن" وارد شدند. دلیل این کار این بود که خورشید در رویدادی به نام "مقارنه خورشیدی مریخ"(Mars solar conjunction) در حالت قرارگیری میان زمین و مریخ بود که این اتفاق، مانع از برقراری همه ارتباطات مستقیم می شد و ارتباط بین فضاپیما و زمین را به شدت مختل می کرد. در ماه اکتبر سال قبل میلادی باردیگر مریخ نورد چینی ها فعالیت خویش را از سر گرفت و ۲۰۰ متر دیگر از سطح مریخ و مسیری که امکان دارد زمانی خط ساحلی یک اقیانوس باستانی بوده باشد را پیمود.


تیان ون-۱ هفت محموله علمی با خود دارد که شامل دوربین هایی با وضوح متوسط و بالا برای نقشه برداری از مناطق بزرگ مریخ و عکسبرداری از سطح این سیاره است. علاوه بر آن رادار کاوش زیرسطحی MOSIR و رادار صوتی به جستجوی یخ در زیر سطح سیاره سرخ می پردازند. اهدافی که مورد کاوش قرار می گیرند شامل دهانه های برخوردی، آتشفشان ها و دره ها است. تیان ون-۱ با خود یک طیف سنج کانی شناسی هم دارد که با آن ترکیبات سطح سیاره سرخ را مورد بررسی قرار می دهد. داده های به دست آمده از تیان ون-۱ برای برنامه ریزی مأموریت های آینده به مریخ هم مورد استفاده قرار می گیرد که همچون آنها میتوان به مأموریت بازگرداندن نمونه از مریخ در سال ۲۰۲۸ اشاره نمود.








منبع:

1401/04/10
13:23:51
5.0 / 5
599
تگهای خبر: ارتباطات , پروژه , رباتیك , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳