با حضور معاون وزیر علوم؛

دستگاه خشک کن انجمادی ویژه مواد غذایی رونمایی گردید

دستگاه خشک کن انجمادی ویژه مواد غذایی رونمایی گردید

به گزارش گردو دانلود محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی موفق به تولید دستگاه خشک کن انجمادی ویژه مواد غذایی شدند که توسط معاون وزیر علوم رونمایی گردید.



به گزارش گردو دانلود به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم در حاشیه بازدید از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از دستگاه خشک کن انجمادی مواد غذایی که بر مبنای نیاز صنعت غذای کشور طراحی و ساخته شده، رونمایی نمود.
دکتر سید مهدی میرزابابایی مدیر گروه طراحی ماشین آلات مواد غذایی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این مراسم اظهار داشت: سالیانه حدود ۳۵ درصد محصولات کشاورزی به صورت ضایعات هدر می روند که صنایع تبدیلی با پیشگیری از ضایع شدن محصولات کشاورزی می تواند حجم ضایعات کشاورزی را به حدود ۱۰ درصد در سال کاهش دهند.
وی افزود: خشک کردن محصولات غذایی می تواند در کاهش ضایعات کشاورزی تأثیر قابل ملاحظه ای داشته باشد. این صنعت در خیلی از زمینه ها همانند تولید میوه خشک در مقیاس خانگی قابلیت پیاده سازی دارد، ازاین رو می تواند به سرعت در میان کشاورزان گسترش یابد.
میرزابابایی با اشاره به اینکه کاربرد اصلی دستگاه خشک کن انجمادی خشک کردن و افزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی است، اضافه کرد: هم اکنون بهترین روش برای افزایش زمان ماندگاری محصولات روش خشک کردن انجمادی است چونکه کیفیت محصولات خشک شده در این روش به صورت قابل توجهی نسبت به سایر روش های خشک کردن بهبود می یابد.
در ادامه دکتر محسن حیدری عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مجری این طرح تحقیقاتی هم در این رابطه اظهار داشت: عملیات خشک کردن انجمادی در دمای پائین و محیط خلاء اتفاق می افتد که علاوه بر حذف کامل رطوبت مواد غذایی، عطر، طعم، رنگ و ظاهر محصول حفظ می شود و مواد مغذی حساس به حرارت حداقل صدمه را متحمل می شوند.
وی اضافه کرد: این مورد سبب افزایش قابل توجه عمر نگهداری محصولات خشک شده به روش انجمادی می شود و همینطور به علت این که تمام فرآیند در حالت جامد اتفاق می افتد از چروکیدگی و تغییرات ساختاری در محصول جلوگیری شده به طوریکه بافت آن ساختاری کاملا متخلخل دارد و بنابراین امکان جذب مجدد رطوبت را فراهم می آورد.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه برای محصولات گوشتی طراحی و ساخته شده است بیان نمود: هم اکنون با در اختیار داشتن دانش طراحی آن امکان طراحی و ساخت برای سایر محصولات غذایی در مقیاس های مختلف وجود دارد.
حیدری با اشاره به اینکه طراحی دستگاه بگونه ای است که تا ۳۵ درصد هزینه های ساخت را می کاهد اظهار داشت: تفاوت دستگاه حاضر با نمونه موجود در این است که این دستگاه برپایه خشک کردن طیف گسترده ای از مواد غذایی طراحی شده در حالیکه نمونه های موجود یا در مقیاس آزمایشگاهی هستند و یا برای کاربردهای عمومی طراحی شده و مشخصات فنی آن در خیلی اوقات بیشتر از حد نیاز بوده و همین عامل سبب گران شدن آنها می شود.
مجری این طرح تحقیقاتی در مورد بعضی از خصوصیت های نمونه ساخته شده در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی بیان نمود: مدت زمان خشک شدن در نمونه ساخته شده نسبت به سایر نمونه ها تا ۵۰% کاسته شده و دستگاه ساخته شده توان منجمد سازی مواد غذایی را تا دمای -۴۰oC در مدت زمان سه ساعت را دارد.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: قیمت دستگاه ساخته شده در حدود یک چهارم قیمت دستگاههای موجود در جهان است که تولید آن در داخل کشور منجر به صرفه جویی ارزی خواهد شد.
حیدری اظهار داشت: با عنایت به اجرای موفقیت آمیز این طرح فناورانه، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی این توانایی را دارد که طراحی و ساخت این دستگاه ها را برای سایر محصولات غذایی در مقیاس های آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی به انجام رساند.


منبع:

1400/12/01
12:26:11
5.0 / 5
625
تگهای خبر: تولید , طراحی , كیفیت , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳