تولید پروتئین سفیده تخم مرغ از قارچ!

تولید پروتئین سفیده تخم مرغ از قارچ!

گردو دانلود: دانشمندان فنلاندی در پژوهش جدیدی نشان داده اند که شاید بتوان پروتئین سفیده تخم مرغ را از قارچ به دست آورد.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، پودر سفیده تخم مرغ، یک ماده غذایی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و این بدان معناست که مرغ های زیادی باید در مزارع پرورش داده شوند، غذای زیادی مصرف کنند و ضایعات زیادی را تولید کنند. حالا به لطف قارچی که پروتئین مهم سفیده تخم مرغ را تولید می کند، ممکنست به زودی یک جایگزین سازگار با محیط زیست برای سفیده تخم مرغ وجود داشته باشد.
دانشمندان طی یک پژوهش که در "دانشگاه هلسینکی"(University of Helsinki) و "مرکز پژوهش های فنی فنلاند"(VTT) انجام شده است، قارچ موسوم به "تریکودرما ریسی"(Trichoderma reesei) را از نظر ژنتیکی تغییر دادند تا پروتئین "اوآلبومین"(Ovalbumin) را تولید و ترشح کند که بیش از نیمی از محتوای پروتئینی پودر سفیده تخم مرغ را تشکیل می دهد.
آنها این کار را با جداسازی ژن مرغ تولیدکننده اوآلبومین، وارد کردن آن به قارچ، برداشت پروتئین تولید شده و سپس غلیظ و خشک کردن آن بصورت پودر انجام دادند. هنگامی که این پودر مورد بررسی قرار گرفت، خیلی از خاصیت های مطلوب پودر سفیده تخم مرغ مانند توانایی کف کردن را نشان داد.
بگفته دانشمندان، تولید اوآلبومین با بهره گیری از قارچ در مقایسه با پرورش مرغ برای به دست آوردن سفیده تخم مرغ می تواند نیاز به زمین را حدودا تا ۹۰ درصد و انتشار گازهای گلخانه ای را بین ۳۱ تا ۵۵ درصد کم کند.
دانشمندان هنوز بطور دقیق تعیین نکرده اند که چقدر انرژی برای این کار مورد نیاز است اما باور دارند که این انرژی احیانا به میزان قابل توجهی کمتر از انرژی مورد نیاز فعلی در مزارع پرورش دهنده مرغ است. حدس دانشمندان این است که اگر از منابع انرژی با کربن کم استفاده شود، کاهش گازهای گلخانه ای می تواند تا ۷۲ درصد باشد.
این پژوهش، در مجله "Nature Food" به چاپ رسید.




منبع:

1400/10/18
20:19:42
5.0 / 5
600
تگهای خبر: آلبوم , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳