خشک کن انجمادی کاربردی در صنایع غذایی و دارویی تولید شد

خشک کن انجمادی کاربردی در صنایع غذایی و دارویی تولید شد

به گزارش گردو دانلود محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید خشک کن انجمادی با قابلیت پایین آوردن دما تا منفی ۹۰ درجه و کاربردی در صنایع غذایی و دارویی شدند.



به گزارش گردو دانلود به نقل از معاونت علمی و فناوری، علی خوش فطرت مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان ضمن اشاره به تولید این محصول ایران ساخت اظهار داشت: انجماد و خشک کردن درخلا، فناوری پیشرفته ای است که در مقایسه با روش خشک کردن معمولی مواد غذایی منجمد ساخته شده توسط لیوفیلیزر تضمین کیفیت طولانی مدت دارد.
وی اضافه کرد: خشک کردن انجمادی به صورت کلی فرآیندی است که در خلال آن ماده ای را منجمد می کنند و سپس با کاهش فشار سامانه، آب منجمد درون ماده مورد نظر را به صورت مستقیم به بخار تبدیل می کنند. از این فرایند برای افزایش مدت نگه داری مواد غذایی و دارویی و هم چنین آسان کردن حمل و نقل آنها بهره می برند.
به گفته خوش فطرت، در خشک کردن انجمادی دمای محصول را طی فرایند به اندازه کافی کم نگه می دارد تا از تغییر در ظاهر و خصوصیت های محصول خشک جلوگیری نماید. خشک کردن انجمادی یک روش عالی برای حفظ کیفیت طیف گسترده ای از مواد حساس به گرما است، مانند پروتئین، میکروب، داروها، بافت ها و پلاسما به علت کم بودن درجه حرارت استفاده شده در فرآوری، محصولی باکیفیت بالا تولید می شود.
مدیرعامل شرکت افزود: خشک کردن انجمادی، از بین بردن یخ یا سایر حلال های یخ زده از یک ماده از راه فرایند تصعید و حذف مولکول های آب محدود از راه فرایند دفع است. فرایند حذف آب معمولاً برای حفظ مواد قابل خراب شدن، طولانی کردن ماندگاری آن یا آسان کردن حمل و نقل مواد استفاده می شود.
وی اظهار داشت: دستگاه خشک کن های انجمادی و پرس فریزر از روش های مختلفی برای انجماد محصول استفاده می نمایند. انجماد را میتوان در فریزر، فریزر پوسته یا روی یک قفسه در خشک کن انجمادی انجام داد. خشک کن انجمادی مواد را در زیر نقطه سه گانه خود خنک می کند تا اطمینان حاصل کند که تصعید به جای ذوب شدن اتفاق می افتد. خشک کن انجمادی، فرم فیزیکی مواد را حفظ می نماید.
خوش فطرت اضافه کرد: این دستگاه، به سادگی بلورهای بزرگ یخ را خشک می کند که با انجماد آهسته یا حرارت می توانند تولید شوند. با این وجود، با مواد بیولوژیکی، هنگامی که کریستال های خیلی بزرگ تولید شوند، امکان دارد دیواره های سلولی را بشکنند و این منجر به تولید محصول کمتر از ایده آل می شود.
به گفته مدیر این شرکت، برای پیشگیری از این امر، انجماد به سرعت انجام می شود. برای موادی که رسوب می کنند میتوان از آنیل سازی استفاده نمود. فرایند خشک کردن انجمادی شامل انجماد سریع و سپس بالا بردن دمای محصول است تا رشد کریستال ها امکان پذیر شود.


منبع:

1400/10/07
11:22:40
5.0 / 5
335
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱