صنایع خلاق همگام با دانش بنیان ها با كرونا مقابله می كند

صنایع خلاق همگام با دانش بنیان ها با كرونا مقابله می كند

به گزارش گردو دانلود دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز اظهار داشت: استارت آپ های حوزه صنایع خلاق عملكرد خوبی در مقابل كرونا از خود نشان دادند و هم راستا با شركت های دانش بنیان، مشغول مقابله با ویروس هستند.



به گزارش گردو دانلود به نقل از معاونت علمی و فناوری، سیدمحمدحسین سجادی نیری در «نشست نقد اندیشه و تاثیر کرونا بر کسب و کارهای نوپا» بیان کرد: تمام اجزاء اقتصاد، از شیوع ویروس کووید ۱۹ تاثیر پذیرفته اند و صد البته کسب و کارهای نوپا نیز از این مسئله مصون نمانده اند. با این همه در زیست بوم نوآوری کشور، کسب و کارهای نوپا از این نظر به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول کسب و کارهای نوپایی هستند که مانند مشاغل سنتی از شیوع ویروس کرونا غافلگیر شدند و دسته دوم شرکت های نوآوری بودند که تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کردند و از آن پله ای ساختند برای جهش در تولید محصولات جدید.
نیری افزود: معتقد هستم که کسب و کارهای نوپای ایرانی در بعضی از زمینه ها از کسب و کارهای نوپای غربی موفق تر عمل کردند. برای مثال یک شرکت دانش بنیان را که در عرض کمتر از دو ماه یک خط تولید کامل تولید ماسک و مواد ضد عفونی را در کنار دیگر محصولاتش راه اندازی نمود با یک شرکت عظیم بین المللی مانند اوبر مقایسه کنید که نتوانست خودرا با این چالش همگام سازد و ضرر و زیان قابل توجه ای متوجه آن شد. کسب و کارهای که از قبل آمادگی جهش را داشتند و از چابکی فناورانه لازم برخوردار بودند، توانستند از این بحران به نحو مطلوب استفاده کنند.
تبدیل تهدید به فرصت
دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: کرونا به ما یاد داد که باید که باید به بخش فرس ماژور (رخدادهای غیرقابل اجتناب) برنامه تجاری شرکت ها قبل از گذشته توجه کرد. یک استارت آپ باید توجه داشته باشد که ممکنست مسائلی مانند شیوع ویروس یا تحریم پیش بیایید که خارج از اراده او است، می توان بجای شکوه از این تهدیدها فرصتی ساخت و به موفقیت های خیره کننده دست یافت. چنانکه خیلی از شرکت های دانش بنیان، با وجود کوهی از مشکلات، با استفاده ار چالش تحریم و نوسانات ارزی، صدها قلم کالای جدید را بومی سازی کردند.
سجادی نیری در ادامه اظهار داشت: کرونا درس های گوناگون دیگری نیز برای ما داشت، ساختارهای اقتصادی در مواجه با کسب و کارهای نوپا نیازمند دگرگونی کامل است. خیلی از استارت آپ ها و شرکت های نوآور و خلاق مشکلات خودرا با ما در بین می گذارند. برای مثال، سازمان امورمالیاتی کشور و سازمان تامین اجتماعی، دو نهادی هستند که باید نگاه سنتی خودرا تغییر دهند و شرایط کسب و کارهای نوپا را درک کنند.
مقابله با کرونا
وی با اشاره به اهمیت زیرساخت هایی مانند فضای مجازی، بیان کرد: صاحبان کسب و کارهای نوپا و تیم های فناور، افرادی هستند که در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارند، ایجاد بسترهای مناسب ارتباطی مانند مهمات مناسبی است که باید به این سربازان خط مقدم رسانده شود. دستگاه های اجرایی باید در همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای احدث مکان های جدید نوآوری، همکاری خودرا ارتقاء بخشند. خوشبختانه شرکت های خلاق نیز هم راستا با شرکت های دانش بنیان مشغول مقابله با ویروس کرونا هستند.
دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به افزایش تعداد شرکت های خلاق به ۸۰۰ شرکت فعال، اظهار داشت: تعداد این شرکت ها از ۳۰ شرکت به ۸۰۰ شرکت افزایش یافته است و این مسئله موجب تربیت صدها فعال حرفه ای در فضای صنایع خلاق شده است که زبان تجارت را درک می کنند، با این همه تعداد این شرکت ها هنوز با ظرفیت های کشور فاصله دارد و برای ایجاد یک رشد انفجاری در حوزه صنایع خلاق نیازمند همکاری تمام دستگاه های اجرایی هستیم. بی گمان اگر این همکاری و هم افزایی محقق شود، می توان اطمینان داشت که حوزه های مانند گردشگری، صنایع دستی، انیمیشن سازی و تولید محتوا، صدها میلیون دلار ارز برای کشور به ارمغان بیاورد.


منبع:

1399/04/27
11:54:11
5.0 / 5
2033
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱