هوش مصنوعی پیش بینی می كند كدام كلید ایمنی كدام قفل را باز می كند

هوش مصنوعی پیش بینی می كند كدام كلید ایمنی كدام قفل را باز می كند

گردو دانلود: دفاع ایمنی انسان مبتنی بر توانایی گلبول های سفید خون در شناسایی دقیق عوامل بیماری زا و شروع یک واکنش دفاعی مناسب در مقابل آنها است. نکته جالب این است که سیستم دفاع ایمنی حتی قادر می باشد عوامل بیماری زایی را که قبلاً با آنها روبرو شده است را نیز به یاد بیاورد.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، بدین سبب سیستم دفاعی ایمنی دقیق ترین سیستم ثبت اطلاعات در نوع خود است که تاریخچه ای از تمام عوامل بیماری زا را که یک فرد با آن روبرو بوده را به همراه دارد. پیش تر بدست آوردن این اطلاعات از نمونه های بیمار دشوار بوده است.
سیستم ایمنی یادگیری را می توان تقریباً به دو قسمت تقسیم کرد که سلول های/لنفوسیت B مسئول تولید آنتی بادی مقابل عوامل بیماری زا هستند در صورتیکه سلول های T مسئول از بین بردن اهداف آنها هستند. اندازه گیری آنتی بادی ها با روش های سنتی آزمایشگاهی نسبتاً ساده است، بنا بر این است که آنتی بادی ها در بهداشت و درمان چندین کاربرد دارند.
"ساتو موجوکی"(Satu Mustjoki) استاد خون شناسی اظهار داشت: بااینکه شناخته شده است که نقش سلول های T در پاسخ دفاعی در مقابل ویروس ها و سرطان ها لازم است اما شناسایی اهداف سلول های T با وجود تحقیقات گسترده دشوار است.
سلول های T اهداف خودرا در یک کلید و یک قفل شناسایی می کنند به این معنا که کلید، گیرنده سلول T در سطح سلول T است و کلید پروتئین ارائه شده در سطح سلول آلوده است. تخمین زده می شود که یک فرد کلیدهای سلول T متفاوت تری نسبت به ستاره های موجود در کهکشان راه شیری داشته باشد و این موجب می شود نقشه برداری از اهداف سلول T با تکنیک های آزمایشگاهی سخت باشد.
بدین سبب پژوهشگران دانشگاه آلتو و دانشگاه هلسینکی پروسه قفل کلید را که قبلاً بررسی شده بود را مورد مطالعه قرار دادند و توانستند یک مدل هوش مصنوعی ایجاد کنند که می تواند اهداف سلول های T قبلاً نقشه برداری نشده را پیش بینی نماید.
"امی جوکینن"(Emmi Jokinen) دانشجوی مقطع دکترا دانشگاه آلتو اظهار داشت: مدل هوش مصنوعی که ایجاد کردیم انعطاف پذیر است و برای هر پاتوژن احتمالی قابل استفاده می باشد. بعنوان مثال ما به سرعت توانستیم از مدل خود در مقابل کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ استفاده نمائیم. نتایج مطالعه به ما کمک می نماید تا درک نماییم که چگونه یک سلول T از قسمت های مختلف کلید خود برای شناسایی قفل های خود استفاده می نماید.
پژوهشگران بررسی کردند که کدام سلول های T ویروس های رایج مانند ویروس آنفلوانزا و هپاتیت B را تشخیص می دهند. پژوهشگران همین طور از ابزار خود برای تجزیه و تحلیل نقش سلول های T در تشخیص هپاتیت B استفاده کردند. پژوهشگران اعلام کردند با بهره گیری از این ابزار می توانند آزمایشات خودرا دقیق تر انجام دهند.
یافته های این مطالعه در مجله "PLOS Computational Biology" انتشار یافته است.





منبع:

1400/02/04
20:44:34
5.0 / 5
620
تگهای خبر: تولید , دانشجو , دانشگاه , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳