تحقیقات جدید دانشگاه نیویورك درباره ارتباط مسواك زدن و زوال عقل
محققان ˮدانشگاه نیویورکˮ در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند مسواک زدن می تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک نماید.
به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، مطالعه محققان نشان داده است باکتری های مضر موجود در لثه می توانند خطر مبتلا شدن به بیماری تخریب سلول های عصبی را بالا برند.
بر مبنای یافته های این مطالعه افراد مبتلا به بیماری لثه امکان دارد در معرض خطر مبتلا شدن به زوال عقل باشند. طی این مطالعه دانشمندان از مایع مغزی نخاعی نمونه برداری کردند و آزمایش سواب های باکتریایی را بر روی لثه های افراد داوطلب انجام دادند.
نتایج این آزمایشات نشان داد افرادی که از سلامت دهان و دندان پایینی برخوردار می باشند دارای سطح بالاتری از آمیلوئید بتا هستند که این هم یک پروتئین خطرناک می باشد که در مغز مبتلایان به آلزایمر یافت می شود.
بیماری لثه یک بیماری شایع است که علل مختلفی دارد. بهداشت دهان و دندان، استرس، سن و استعمال دخانیات همه از عواملی هستند که خطر مبتلا شدن افراد به بیماری لثه را می افزایند.
بهترین روش برای پیشگیری و درمان بیماری های لثه تمیز کردن دهان و انجام کارهایی مانند مسواک زدن دندان دو بار در روز به مدت دو دقیقه، استفاده از یک خمیر دندان خوب، استفاده از نخ دندان و رجوع منظم به دندانپزشک است.
پروتئین های آمیلوئید بتا در مغز جمع می شوند و پلاک هایی را می سازند که سلول های عصبی را احاطه می کنند، از عملکرد مغز جلوگیری می کنند و به کاهش شناختی منجر می شوند.
در حالیکه پیوند بین پروتئین و زوال عقل کاملاً ثابت شده است اما نحوه عملکرد بتا آمیلوئید در ایجاد این بیماری تنها تا حدی درک شده است. یکی از نظریه های برجسته این است که بیماری های پیش التهابی مانند بیماری لثه از دفع هرگونه آمیلوئید از مغز در بدن جلوگیری می کند.
طی این مطالعه، دانشمندان آمریکایی سواب لثه و نمونه مایع مغزی نخاعی ۴۸ داوطلب سالم بالای ۶۵ سال را مورد بررسی قرار دادند.
افراد در این گروه سنی در معرض خطر مبتلا شدن به زوال عقل و بیماری لثه قرار دارند به صورتی که ۷۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال از بیماری دهان و دندان رنج می برند.
تعادل باکتری ها در هر ۴۸ نفر با سطح آمیلوئید بتا و تاو(پروتئین دیگری که در بیماران دمانس وجود دارد) مقایسه شد. دانشمندان سطح باکتری های خوب مانند Corynebacterium و Actinomyces را تعیین کردند و آنرا با حضور باکتری های بد همچون Prevotella و Porphyromonas مقایسه کردند.
داده ها نشان داد که افراد دارای باکتری های خوب بیشتر از باکتری های بد در لثه های خود، میزان مایع آمیلوئید کمتری در مایع مغزی نخاعی دارند که این امر نشان داده است کمتر در معرض زوال عقل هستند. محققان حدس می زنند که داشتن مقدار زیادی باکتری سالم در دهان فرد می تواند به التهاب کمک کرده و از آلزایمر جلوگیری نماید.
محققان حالا در حال انجام یک آزمایش بالینی هستند تا بررسی نمایند که آیا بهبود سلامت لثه با مواد تمیز کننده عمیق می تواند میزان آمیلوئید مغز را اصلاح و از بیماری آلزایمر جلوگیری نماید یا خیر.
یافته های این مطالعه در مجله "Alzheimer's & Dementia: Diagnosis، Assessment & Disease Monitoring" انتشار یافته است.
منبع: گردو دانلود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب