مدیریت علایم بیماران سرطانی با تكنولوژی جدید

مدیریت علایم بیماران سرطانی با تكنولوژی جدید

خراسان رضوی صدها بیمار مبتلابه سرطان در یک آزمایش منحصربه فرد در انگلستان از الگوریتم های کامپیوتری برای مدیریت علایم و بهبود وضعیت سلامتی خود بهره مند شده اند.


به نقل از نیوز، بیماران مبتلابه سرطان روده بزرگ، پستان یا زنان در مراحل اولیه، در آزمایش سیستم سنسورهای الکتروشیمیایی برای تشخیص سریع، دقیق و قابل حمل (eRAPID) دانشگاه لیدز انگلستان شرکت کردند که به آنان امکان می دهد علایم را به صورت آنلاین از خانه گزارش دهند و در مورد اینکه آیا خود مدیریتی دارند یا به دنبال مراقب پزشکی هستند، مشاوره فوری دریافت نمایند.
بیماران در هفته های اول درمان، کنترل علایم و سلامت جسمانی بهتری را گزارش کردند، به وسیله سیستمی که در ۹ درصد بیماران بعد از ۱۲ هفته از وخامت علایم جلوگیری می کرد. بیماران در آخر دوره آزمایشی چهارماهه خود، اطمینان بیشتری در مدیریت سلامت خود گزارش دادند.
نتایج نشان میدهد که بهبود سلامت جسمانی بیماران می تواند به روشی مقرون به صرفه و بدون افزایش حجم کار پزشکان حاصل شود. این نخستین آزمایشی است که بطور خودکار مشاوره ارائه می دهد و یکی از معدود مواردی است که بیشتر بر روی بیماران در مراحل اولیه تمرکز دارد که هدف از درمان، معالجه سرطان است.
پروفسور گالینا ولیکووا، سرپرست برنامه، در انستیتوی تحقیقات پزشکی لیدز در سنت جیمز اظهار داشت: «تعداد فزاینده ای از بیماران سرطانی دامنه ای از درمان های ضد سرطان را دریافت می کنند به این معنا که بیماران عمر طولانی تری دارند و به دوره های مراقبت و نظارت بیشتری نیاز دارند. گزینه های نظارت ازراه دور آنلاین، این پتانسیل را دارند که روشی بیمار محور، ایمن و موثر برای پشتیبانی از بیماران در طول درمان سرطان و مدیریت کار بالینی فزاینده برای مراقبت از سرطان باشند.»
دکتر کیت آبسولوم، همکار دانشگاهی در انستیتوی تحقیقات پزشکی لیدز در سنت جیمز اظهار داشت: «نتایج دلگرم کننده این مطالعه کمک می نماید تا راه برای پیشرفت و اصلاحات آینده این مداخلات در زمینه های گسترده تری برای سرطان هموار شود. همه گیری کووید-۱۹ بر لزوم این امر تاکید کرده و تغییر را به سمت مراقبت های مجهز به فناوری بالا می برد، بدین سبب نتایج این مطالعه بسیار بموقع است.»
بیماران سرطانی می توانند دامنه ای از علایم را تجربه کنند که می تواند ناشی از خود سرطان، سایر شرایط، یا عوارض جانبی شیمی درمانی و سایر روش های درمانی باشد که گاهی اوقات تهدیدکننده زندگی است و نیازمند بستری شدن در بیمارستان دارد. علایم می تواند کیفیت زندگی بیماران را بطور قابل توجهی کم کند. نظارت و مدیریت بهتر می تواند موجب بهبود درمان و کاهش اضطراب جسمانی بیماران شود.


با کمک بودجه انستیتوی ملی تحقیقات سلامت (NIHR)، آزمایش سیستم سنسورهای الکتروشیمیایی برای تشخیص سریع، دقیق و قابل حمل (eRAPID) انجام شد و این امر را تایید نمود که می توان با استفاده از مشاوره خودکار، کنترل علایم را بهبود بخشید و برای بهبود وضعیت بیماران کوشش کرد. این تحقیق شامل ۵۰۸ بیمار ۱۸ تا ۸۶ ساله بود که شیمی درمانی را در مرکز سرطان لیدز آغاز نموده بودند. همه بیماران تحت مراقبت معمول خود قرار گرفتند و ۲۵۶ نفر از آنان این سیستم را بعنوان مراقبت اضافی دریافت نمودند.
شرکت کنندگان طی یک دوره مطالعه ۱۸ هفته ای، به مجموعه سوالات خاص سرطان، هفته ای یک دفعه بوسیله یک گزارش علایم آنلاین یا زمان بروز علایم جدید، پاسخ دادند. با استفاده از نمرات شدت علایم، الگوریتم کامپیوتری که توسط پژوهشگران و پزشکان طراحی شد، تمام پاسخ ها را نمره گذاری کرد و مشاوره ای که بیماران دریافت می کردند را تعیین کرد.
سوالات شامل میزان درد، حالت تهوع، زمان صرف شده در رختخواب و تامین نکردن نیازهای خانواده بود. شرکت کنندگان در مورد مدیریت علایم یا تماس فوری با بیمارستان، مشاوره مستقیم دریافت نمودند. گزارش های علایم، بلافاصله در پرونده الکترونیکی بیماران نشان داده می شد و هشدارهای ایمیل برای گزارش های علایم شدید بطور مستقیم به پزشکان ارسال می شد.
درمجموع ۳۳۱۴ گزارش آنلاین تکمیل شد که ۱۸ هزار و ۸۶۷ علایم فردی را گزارش می کردند(به طور متوسط ۱۳ گزارش برای هر بیمار). هشدارهای اضطراری ۲۹ بار (کمتر از یک درصد) ارسال شد، درحالی که علایم جدی که نیازی به مراقبت فوری پزشکی نداشتند در ۴۶۱ مورد گزارش شد (۱۴ درصد). بیش از ۸۰ درصد از علایم خود گزارش شده منجر به مشاوره خودمدیریتی شد و یک چاره مقرون به صرفه با نتایج بهتر برای بیماران فراهم نمود.
مزایای بالینی در سلامت جسمانی بیماران به خصوص در دوره اولیه درمان، بین هفته های ۶ تا ۱۲، زمانی که چالش هایی در کنترل عوارض جانبی انتظار می رود، مشاهده شد.
مشاوره فوری موجب افزایش اعتمادبه نفس بیمار در مدیریت علایم خفیف و متوسط در رابطه با درمان می شود که می تواند کیفیت زندگی و توانایی ادامه درمان بیماران را تحت تاثیر قرار دهد و داده های آزمایش هیچ افزایشی در میزان بار کاری بیمارستان، هیچ تفاوتی در ارائه شیمی درمانی و هیچ نوع خطری برای ایمنی بیمار نشان نداد.
جولیا براون، استاد تحقیقات آزمایش های بالینی و مدیر انستیتوی تحقیقات آزمایش های بالینی در دانشکده پزشکی دانشگاه لیدز اظهار داشت: «این تحقیق شواهد بموقع و مهمی را ارائه می دهد که نظارت ازراه دور و بموقع بر بیماران سرطانی، خصوصاً در وضعیت همه گیری امکان پذیر است و می تواند به بهبود سلامت جسمانی بیماران منجر شود.»



1399/10/22
13:34:25
0.0 / 5
956
تگهای خبر: الكترونیك , الگوریتم , دانشگاه , سنسور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳