با بررسی اطلاعات مریخ نورد كنجكاوی
دانشمند ایرانی شواهد ابرسیل را در مریخ نشان داد
مریخ نورد ˮكنجكاویˮ متعلق به ناسا كه بمنظور كشف شواهدی از وجود حیات باستانی در سیاره سرخ به مریخ فرستاده شده است، حالا شواهدی از ابرسیلاب های باستانی در این سیاره یافته است كه می تواند نشان دهنده وجود حیات باستانی در این سیاره باشد.
به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، تصاویر قبلی از کانال های بزرگ در مریخ و خاصیت های غول پیکر موج مانند در سطح آن موسوم به "ابرموج دارها"(megaripples) نشان میدهد که این سیاره در گذشته در معرض سیل های فاجعه باری قرار گرفته است.
حالا گروهی از دانشمندان تحت هدایت عزت حیدری دانشمند ایرانی دانشگاه ایالتی "جکسون" با بهره گیری از داده های جمع آوری شده توسط مریخ نورد "کنجکاوی"(Curiosity) ثابت کرده اند که ابرسیلاب ها حدود ۴ میلیارد سال پیش دهانه "گیل"(Gale) را درنوردیده اند.
حیدری در این زمینه توضیح داد: ارتفاع امواج سیلاب 30 فوت بوده است. امواج دیده شده در داده های ناسا کنجکاوی با خاصیت های حاصل از ذوب شدن یخ در زمین در حدود دو میلیون سال پیش یکسان است.
"آلبرتو جی فایرن" یکی از نویسندگان این مقاله اظهار داشت: ما برای نخستین بار ابرسیلاب ها را با بهره گیری از داده های رسوبی دقیق که توسط مریخ نورد "کنجکاوی" مشاهده شده است، شناسایی کردیم. رسوباتی که توسط این سیلاب های عظیم به جا مانده است، قبلاً توسط مدارگرد مریخ شناسایی نشده بود.
این تیم تحقیق متشکل از دانشمندان دانشگاه ایالتی "جکسون"، "کرنل"، آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا و دانشگاه "هاوایی" است که از تصاویر گرفته شده توسط تصاویر "لنز دستی مریخ" و دوربین های "Mastcam" در مریخ نورد "کنجکاوی" برای مشاهده سنگ ها و مواد معدنی در دهانه "گیل" استفاده کردند.
آنچه که آنها یافتند، رسوباتی بود که به تشخیص آنها توسط سیلاب های عظیمی به وجود آمده است که بعد از تشکیل کوه "شارپ" و دهانه "گیل" رخ داده است.
پژوهشگران اعتقاد دارند که این سیلاب در اثر برخورد یک شهاب سنگ بسیار بزرگ به وجود آمده است که سبب تولید گرمای کافی برای ذوب شدن مقدار زیادی یخ در این سیاره شده است.
در این رویداد، کربن دی اکسید و متان آزاد شده که با بخار آب ترکیب شده و برای مدت کوتاهی آب و هوایی گرم و مرطوب را ایجاد کرده است. این اتفاق منجر به باران های سیل آسایی در سراسر مریخ و سرازیر شدن آب همراه با رسوبات از کوه "شارپ" به دهانه "گیل" شده است.
همانطور می دانیم، وجود آب می تواند به مفهوم وجود حیات باشد. بنا بر این ناسا و دیگر آژانس های فضایی اهتمام کرده اند شواهدی از آب موجود در اجرام آسمانی دیگر در منظومه شمسی پیدا کنند.
"فایرن" توضیح داد: این سیاره شرایط لازم برای پشتیبانی از وجود آب مایع در سطح خودرا داشته است و این روی کره زمین به وجود حیات منجر گردیده است.
حالا وظیفه مریخ نورد "استقامت" خواهد بود که بعد از فرود بر سطح مریخ در فوریه ۲۰۲۱، شواهدی از حیات باستانی در سیاره سرخ بیابد.
این مطالعه در مجله Nature انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب