همزمان با انتخابات امریكا، از سوی محققان ایجاد شد

برچسبی برای پیشگیری از تخلفات انتخاباتی

برچسبی برای پیشگیری از تخلفات انتخاباتی

محققان دانشگاه واشنگتن با همكاری محققان شركت مایكروسافت سیستم جدیدی را بوجود آورده اند كه با جایگزینی با باركدها و شیوه های احراز هویت، می تواند یك تحول بزرگ در رای گیری هم ایجاد نماید.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، فناوری برچسب گذاری "شناسایی فرکانس رادیویی"(RFID) تقریباً همه جا در مغازه های سراسر دنیا وجود دارد. با این وجود، این فناوری ایمنی، دارای کاستی هایی هم هست. همچون اینکه برچسب ها می توانند به سادگی صدمه ببینند و برای برخی شرایط خاص انعطاف پذیر نیستند و جهت استفاده در مقادیر زیاد دست و پا گیر هستند.
حالا پیشرفت های جدید در فناوری ذخیره سازی و محاسبات مبتنی بر دی ان ای به تعدادی از محققان این امکان را داده است تا یک سیستم برچسب گذاری ابداع کنند که نسبت به روش های معمول مورد استفاده مانند بارکدهای قابل اسکن و کد QR، کوچکتر و سبک تر است.
به قول محققان این تکنولوژی جدید باآنکه برای فروش کالاها در نظر گرفته شده است، اما می تواند کاربردهایی برای ایمن سازی و تسریع روند رای گیری در انتخابات آینده داشته باشد.
این روش جدید برچسب گذاری مبتنی بر دی ان ای با نام "پورکوپین"(Porcupine) توسط محققان دانشگاه واشنگتن و شرکت مایکروسافت ساخته شده است. برچسب های مولکولی آنها را می توان در عرض چند ثانیه از راه یک دستگاه نانو، قابل حمل برنامه ریزی کرد و خواند.
محققان در مقاله جدید خود توضیح می دهند که چگونه از رشته های کم آب دی ان ای مصنوعی برای جایگزینی با بارکد چاپ شده یا پلاستیک های حجیم استفاده شده برای برچسب گذاری شناسایی فرکانس رادیویی استفاده می نمایند.
"کاترین دوروشاک" نویسنده اصلی این مقاله می گوید: برچسب گذاری مولکولی ایده جدیدی نیست، اما روش های موجود هنوز پیچیده هستند و احتیاج به دسترسی در آزمایشگاه دارند و در دنیای واقعی و شرایط عادی قابل استفاده نیستند.
وی ادامه داد: ما نخستین سیستم برچسب گذاری مولکولی قابل حمل و سرتاسری(end-to-end) را طراحی کردیم که رمزگذاری و رمزگشایی سریع بر مبنای تقاضا را در مقیاس متفاوت امکان پذیر می کند و از روش های برچسب گذاری مولکولی موجود سهل الوصول تر است.
روش برچسب گذاری "پورکوپین" به جای تکیه بر امواج رادیویی یا خطوط چاپی از رشته های دی ان ای متمایزی به نام "مولبیتز"(molbits) یا "بیت های مولکولی" استفاده می نماید.
باآنکه خواندن و نوشتن دی ان ای بسیار گران است، اما محققان برای کاهش هزینه روش "پورکوپین" از قطعات پیش ساخته دی ان ای استفاده کردند.
شاید بزرگترین مزیت سیستم "پورکوپین" این باشد که "مولبیتز" بسیار نازک و ظریف است، به این معنا که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست و بعید است دزدان بتوانند آنرا از اجناس مغازه بردارند. اندازه آنها همینطور آنها را برای قرار دادن روی سطوح انعطاف پذیر که برای روشهای معمول برچسب گذاری مناسب نیستند، ایده آل می کند.
"جف نیولا" از محققان این مطالعه اظهار داشت: بر خلاف روش های کنترل موجود، برچسب های دی ان ای با چشم یا لمس قابل تشخیص نیستند. به صورت عملی، این بدان معناست که دستکاری آنها دشوار است. این سبب می شود که آنها برای ردیابی کالاهای با ارزش بالا و تمایز کالاهای قانونی از قاچاق، ایده آل باشند. همینطور می توان از سیستمی مانند "پورکوپین" برای ردیابی اسناد مهم استفاده نمود. بعنوان مثال، می توان از برچسب گذاری مولکولی برای ردیابی آراء رای دهندگان و پیشگیری از دستکاری در آنها در انتخابات آینده بهره برد.
شاید در آینده با محاسبه آراء بدین روش، چنین سیستمی بتواند از تکرار وضعیتی که در انتخابات ریاست جمهوری 2020 ایالات متحده شاهد آن هستیم جلوگیری کند.




منبع:

1399/08/17
19:26:50
5.0 / 5
955
تگهای خبر: تكنولوژی , دانشگاه , ذخیره سازی , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱