زادگاهتان میلیون ها سال قبل كجا بوده است!؟

زادگاهتان میلیون ها سال قبل كجا بوده است!؟

به گزارش گردو دانلود یك نقشه تعاملی كه توسط یك دیرین شناس آمریكایی طراحی شده است، به شما اجازه می دهد تا ببینید شهر شما در زمین باستان كجا واقع بوده است.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، آیا می خواهید بدانید که زادگاه شما میلیون ها سال پیش در زیر آب غرق بوده است یا نه؟ آیا می خواهید بدانید که چقدر به تاریخی ترین وقایع زمین شناسی نزدیک بوده اید؟ حالا با این نقشه می توانید.

یک دیرینه شناس مستقر در کالیفرنیا به نام "ایان وبستر" یک نقشه تعاملی بوجود آورده است که به مردم اجازه می دهد ببینند که شهرهایشان طی بیشتر از ۷۵۰ میلیون سال رانش قاره ها چقدر دور شده اند.

این نقشه شامل طیف وسیعی از خصوصیت ها مانند داده های تاریخی است که به کاربران کمک می نماید تا اطلاعات بیشتری در مورد دوره های تاریخی سیاره زمین کسب کنند.

"وبستر" نقشه خویش را بعنوان یک برنامه تحت وب ساخته است که در بالای نقشه دیگری قرار دارد که مدلهای زمین شناسی ترسیم شده توسط "کریستوفر اسکاتیز" زمین شناس و دیرینه شناس را به تصویر می کشد. نقشه اصلی جزئیات توسعه "زمین ساخت صفحه ای"(plate tectonic) را در طول ۷۵۰ میلیون سال قبل نشان داده است.

زمین ساخت صفحه ای یا تکتونیک صفحه ای به بررسی و مطالعه حرکات وسیع مقیاس در "سنگ کره" یا لیتوسفر کره زمین می پردازد. این نظریه بر مبنای نظریه رانش قاره ای در اولین دهه های قرن بیستم عنوان شد و بعد از اثبات مفهوم گسترش بستر دریا در سال های ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ میلادی توسط خیلی از زمین شناسان پذیرفته شد.
بر طبق این نظریه، سنگ کره (پوسته کره زمین) زمین از صفحاتی تشکیل می شود که در کل شامل ۷ یا ۸ صفحه اصلی که در مواردی خود از تعدادی صفحات کوچک تشکیل می شوند، ساخته شده است.

این صفحات به صورت مداوم در حال حرکت هستند و بر اثر برخورد این صفحات پدیده هایی همچون زلزله، گسل، شکستگی ها، تشکیل کوه ها، تشکیل درازگودال ها و چین خوردگی و دیگر پدیده ها حاصل می شوند. میزان حرکت این صفحات از کمترین حد ۰ میلی متر در سال تا بیشترین حد ۱۰۰ میلی متر در سال، بسته به نوع، جایگاه و شرایط آنها تخمین زده می شود.

صفحات شکل دهنده پوسته زمین به صورت کل از دو نوع سنگ کره های اقیانوسی و سنگ کره های قاره ای کلفت تر تشکیل می شوند که هر نوع پوسته های خاص خویش را دارند.

صفحات پوسته زمین به این علت قابلیت حرکتی دارند که سنگ کره های پوشاننده سطح زمین دارای جرم حجمی و نیروی بیشتری در مقایسه با لایه های زیرین خود به نام سست کره هستند. از این دانش برای مطالعه نحوه رخداد زلزله، زمین شناسی مهندسی و مطالعه مخازن نفت و گاز استفاده می شود.

مفهوم زمین ساخت همینطور برای گفتگو درباره حرکت آهسته صفحه ها به کار می رود که در آن مورد به آن بیشتر زمین ساخت صفحه ای یا رانش قاره ای گفته می شود. زمین ساخت همینطور به مباحث زلزله، صفحات قاره ای و پدیده هایی از این دست می پردازد.

"وبستر" به سی ان ان توضیح داد: تاریخ زمین از آنچه تصور می نماییم، طولانی تر است و ترتیب فعلی تکتونیک صفحات و قاره ها تصادف زمانی است. این ساختار در آینده بسیار متفاوت خواهد بود و زمین امکان دارد از همه ما بیشتر عمر کند.

سایت "وبستر" همینطور از "GPlates" استفاده می نماید که نرم افزاری است که زمین شناسان برای تجسم بازسازی های تکتونیکی صفحات از آن استفاده می نمایند. این نقشه تعاملی به کاربران اجازه می دهد مکان دقیق خویش را وارد کرده و آن مکان را در مدلهای ساختاری صفحه ای ببینند. سپس کاربران می توانند محل شهر زادگاه خویش را در صدها میلیون سال پیش مشاهده کنند.

دیدن اینکه زمین طی میلیون ها سال چقدر انعطاف پذیر بوده است، جذاب است. بعنوان مثال، در این نقشه می بینیم که لندن پایتخت انگلستان میلیون ها سال زیر آب فرو رفته بوده است.

"وبستر" توضیح داد: این نقشه برای نشان دادن داده های علمی پیچیده و جالب به روشی تعاملی و کاربرپسند ساخته شده است تا بتواند توسط معلمان، اساتید و هر کسی که به تاریخ زمین علاقه مند است، استفاده گردد. این یک نگاه جذاب به شیوه تکامل زمین ما از زمان دایناسورها به بعد است.

وی به سی. ان. ان اظهار داشت: این کار به منظور جلب توجه و احترام به دانشمندانی است که هر روز برای درک بهتر زمین و گذشته آن تلاش می کنند. این نقشه همینطور شامل شگفتی های سرگرم کننده ای است. بعنوان مثال جدا شده بودن ایالات متحده توسط یک دریای کم عمق، رشته کوه آپالاش که قابل مقایسه با رشته کوه هیمالیا بوده و ایالت فلوریدا که در گذشته زیر آب غرق بوده است.
این نقشه را در لینک https: //dinosaurpictures.org/ancient-earth می توان یافت.




1399/06/12
21:00:09
5.0 / 5
1514
تگهای خبر: اساتید , سایت , طراحی , لینك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴