اصلاح نظام ارزیابی شرکت های دانش بنیان ممانعت از ریزش شرکت های نوپا

اصلاح نظام ارزیابی شرکت های دانش بنیان ممانعت از ریزش شرکت های نوپا

گردو دانلود: معاون توسعه شرکت های دانش بنیان از اصلاح نظام ارزیابی شرکت های دانش بنیان و همین طور برنامه حمایتی برای ممانعت از ریزش شرکت های نوپا آگاهی داد.



تورج امرایی در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این پرسش که آیا ارزیابی شرکت های دانش بنیان در دوره ی جدید دستخوش تغییرات خواهد شد یا خیر؟ اظهار داشت: هم اکنون، بخشنامه قبلی ارزیابی شرکت های دانش بنیان بدون تغییر باقیمانده اما درباب «نظام ارزیابی» شرکتها درحال بررسی هستیم تا اصلاحاتی در آن اعمال نماییم که بعد از غائی شدن این اصلاحات، پیشنهادات به کارگروه دائمی ارائه خواهد شد و در صورت تصویب، به شورای اصلی برای مصوب شدن، ارسال می شود.

نظام ارزیابی شرکت های دانش بنیان اصلاح می شود

معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری درباره ی اصلاحات در نظام ارزیابی شرکت های دانش بنیان توضیح داد و اظهار داشت: تغییرات بزرگ و کلیدی نسبت به دوره قبل در دستور کار نیست. درنظر داریم که شبکه متخصصین داخلی کشور را در ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان گسترده تر نماییم و از فعالان با سابقه و برجسته صنعت بهره ببریم تا از تجربیات آنها در بدنه فنی و کارشناسی در پروسه ارزیابی استفاده نمائیم. بدین سبب تغییرات پیشنهادی عمدتا گسترده تر کردن شبکه متخصصان در تشخیص صلاحیت هاست.
وی اضافه کرد: هم اکنون تشخیص صلاحیت ها توسط کارگزاری ها به انجام می رسد، اما ما نمی خواهیم که پروسه ارزیابی فقط بوسیله کارگزار حقوقی صورت گیرد و برنامه داریم که ظرفیت کارگزاران حقیقی را (شبکه متخصصان داخلی) فعال نماییم.

ارزیابی شرکت های دانش بنیان جدی تر می شود

امرایی ضمن تأکید بر این که در دوره ی جدید ارزیابی های دانش بنیان بصورت جدی تری مورد توجه قرار خواهد گرفت، اشاره کرد: با اهمیت ترین خاصیت یک محصول دانش بنیان این است که در زمان ارزیابی، از میانگین فناوری کشور بالاتر باشد. با گذشت زمان و ورود شرکت های جدید به بازار، ممکنست محصولاتی که قبلاً دانش بنیان محسوب می شدند، به سطح متوسط یا عادی کاهش یابند. بدین سبب در ارزیابی مجدد، بهبود و ارتقاء محصولات دانش بنیان لحاظ شده باشد.

مدت زمان ارزیابی شرکت های دانش بنیان احیانا کوتاه تر می شود

معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری اضافه کرد: نکته دیگر اینکه، هم اکنون مدت زمان ارزیابی شرکت های دانش بنیان بطور متوسط ۴۰ روز است یعنی ممکنست پرونده ای هم باشد که زمان داوری آن بیش از ۴۰ روز به طول منجر شود و پرونده ای هم کوتاه تر. ولی تغییراتی که در شروع پروسه ارزیابی لحاظ کرده ایم، حدودا می تواند ارزیابی را یک دو تا هفته کوتاه تر کند. البته این مساله در حد پیشنهاد است و باید در کارگروه دائمی فناوری های دانش بنیان به تصویب برسد.
وی درباره ی برنامه معاونت علمی برای پشتیبانی از رشد شرکت های دانش بنیان اظهار داشت: عمده این حمایت ها ذیل قانون جهش دانش بنیان است. یکی از ظرفیت هایی که خیلی خوب آنرا فعال کردیم که هم به توسعه شرکتها و هم به توسعه محصولاتشون کمک می نماید، اعتبار مالیاتی ماده ۱۱ و ماده ۱۳ است که هم اکنون اعتبار مالیاتی ها را به سوی فراخوان های تخصصی بردیم. بطور مثال در عرصه دارو و در عرصه انرژی یک فراخوانی تحت عنوان اعتبار انرژی درحال طراحی هستیم و هدفمان این است که این اعتبار مالیاتی رو به آن سوق دهیم.

تقویت سرچشمه های رویش و زایش شرکت های دانش بنیان

امرایی اشاره کرد: یکی از اقداماتی که کل معاونت علمی درحال انجام آنست، تقویت سرچشمه های رویش و زایش شرکت های دانش بنیان است. به این منظور، حمایت های مالی به دانشگاه ها به شکلی متمرکز شده که هر اعتبار اعطایی به یک دانشگاه یا پارک علم و تکنولوژِی، مستلزم ایجاد تعدادی هسته فناور در آخر دوره حمایت باشد. هدف این است که برخی از این هسته ها به شرکت های مستعد دانش بنیان تبدیل شوند. این برنامه بطور ویژه مورد تاکید معاون علمی قرار دارد و از اهمیت بالایی برخوردارست. وی همین طور به برنامه معاونت علمی برای حمایت و ممانعت از ریزش شرکت های نوپا اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون، از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان موجود، ارزیابی ها نشان میدهد که تعداد زیادی از این شرکتها با وجود توانمندی بالا، فروش دانش بنیان ناچیزی دارند. حدودا ۷۰ درصد از این شرکتها نوپا هستند و مابقی نوآور و فناور. درصد قابل توجهی از شرکت های نوپا که نزدیک به نیمی از این تعداد را می سازند، درآمدی حدودا ناچیز و گاهی نزدیک به صفر دارند، در صورتیکه زیرساخت های لازم را دارند. وی با اشاره به این که برنامه معاونت علمی این است که با همکاری نهادهای تامین مالی، مانند صندوق نوآوری و شکوفایی، طرح های حمایتی طراحی کند تا شرکت های مستعد شناسایی و ارتقا یابند، اضافه کرد: این برنامه به ممانعت از ریزش شرکت های دانش بنیان کمک خواهدنمود و با حمایت های مالی، این شرکتها قادر خواهند بود به فعالیت خود ادامه دهند.


منبع:

1403/12/07
10:51:22
5.0 / 5
276
تگهای خبر: دانش بنیان , دانشگاه , شركت , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لینک دوستان گردو دانلود