راه اندازی بزرگترین مرکز گرانش مصنوعی جهان در چین

راه اندازی بزرگترین مرکز گرانش مصنوعی جهان در چین

به گزارش گردو دانلود، چین پیشرفته ترین تاسیسات گرانش مصنوعی جهان را راه اندازی می نماید.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا، چین حالا خانه قدرتمندترین سانتریفیوژ جهان است که قادر به ایجاد گرانش مصنوعی است.
به نقل از نیو اطلس، این تأسیسات طیف وسیعی از آزمایش ها را جهت کمک به درک پدیده های علمی، شبیه سازی رویدادهای زمین شناسی و آزمایش مواد جدید امکانپذیر می سازد.
این مرکز گرانش گریز از مرکز و آزمایش بین رشته ای(CHIEF) که در شهر هانگژو در شرق چین واقع شده است، بزرگترین سانتریفیوژ اَبَر گرانشی جهان را در خود جای داده است.
این پروژه در سال ۲۰۱۸ توسط دولت چین چراغ سبز گرفت و ساخت آن در سال ۲۰۲۰ با هزینه حدود ۲ میلیارد یوان(۲۷۶.۵ میلیون دلار آمریکا) شروع شد.
این تاسیسات اساساً یک بازوی چرخان غول پیکر در یک اتاق بزرگ است که می تواند محموله ای را حمل کند و بسیار سریع می چرخد تا گرانش مصنوعی قویتر از آن چه ما معمولا روی زمین تجربه می نماییم، ایجاد نماید.
هنگامی که با سرعت زیاد در یک دایره می چرخد، حرکت بازو چیزی را بوجود می آورد که به آن نیروی گریز از مرکز می گویند و گرانشی را شبیه سازی می کند که می تواند چندین برابر قویتر از گرانش طبیعی زمین که ما آنرا 1G می نامیم، باشد. این نیرو به ما کمک می نماید تا شرایط را برای آزمایش استقامت مواد برای ساخت پل ها و فضاپیماها، تاثیر دینامیک سیل رودخانه ها بر سدها و نحوه رشد گیاهان در فضا شبیه سازی نماییم.


مرکز CHIEF با تشکیل شرایط گرانش مصنوعی، فرآیندهای فیزیکی را که معمولا تحت گرانش زمین بسیار طول می کشند، تسریع می کند. این به دانشمندان اجازه می دهد تا پدیده ها را سریع تر و کارآمدتر مشاهده و مطالعه کنند.
چن یونمین(Chen Yunmin) استاد دانشگاه ژیجیانگ که پروژه CHIEF را رهبری می کند، می گوید با امکاناتی مانند این، دانشمندان می توانند انتقال آلاینده هایی را که در طبیعت ده ها هزار سال طول می کشد، مشاهده کنند.
همینطور میتوان از سانتریفیوژی مانند این برای مشاهده نحوه عملکرد سدها در طول سال ها تحمل فشار، آن هم تنها طی چند ساعت بهره برد و سناریوهای خطرناک را با خیال راحت مدل سازی کرد. این به مهندسان کمک می نماید سدهای بهتر و ایمن تری را طراحی نمایند و برای حوادث احتمالی سیل در آینده آماده شوند.
از آنجاییکه آنها این شبیه سازی های واقعی را بسیار سریع تر از آن چه در طبیعت رخ می دهند، انجام می دهند، گفته می شود که این سانتریفیوژهای گرانشی زمان و مکان را فشرده می کنند. این تاسیسات پژوهش در رابطه با مسائل پیچیده فیزیک و چالش های مهندسی مفید می کند.


مرکز CHIEF برای پشتیبانی از ظرفیت سانتریفیوژ 1900 g-t(شتاب گرانشی × تن) و محموله های تا ۳۲ تن طراحی شده است. گفته می شود که این ظرفیت، بیشتر از ظرفیت سایر تاسیسات روی کره زمین است و از تاسیسات مهندسان ارتش ایالات متحده که 1200 g-t را مدیریت می کند، پیشی می گیرد.
ما هنوز ارقام دقیقی برای توصیف اندازه سه سانتریفیوژ CHIEF نداریم، اما برای مدیریت چنین ظرفیتی باید خیلی بزرگ باشند. برای مقایسه میتوان اظهار داشت که سانتریفیوژ مستقر در مرکز فضایی گادرد ناسا حدود یک دهه پیش بزرگ ترین سانتریفیوژ جهان بود که قطری در حدود ۴۲.۶ متر داشت و حداکثر سرعت گردش آن ۲۵۰ کیلومتر در ساعت بود و می تواند یک مرتبه ۲.۵ تنی را تا 30g شتاب دهد که بسیار کمتر از آن چیزی است که CHIEF می تواند انجام دهد.
سانتریفیوژ CHIEF با شش محفظه آزمایشی از شش حوزه مختلف تمرکز برای پژوهش، شامل مهندسی شیب و سد، ژئوتکنیک لرزه ای، مهندسی اعماق دریا، مهندسی اعماق زمین، فرآیندهای زمین شناسی و پردازش مواد پشتیبانی می کند.
هم اکنون موتور اصلی نخستین سانتریفیوژ روشن و آماده حرکت است. دو سانتریفیوژ باقی مانده و ۱۰ واحد داخلی آنها هنوز درحال ساخت هستند.
مرحله اول راه اندازی مرکز CHIEF مقرر است امسال میلادی صورت گیرد.




منبع:

1403/09/01
16:54:41
5.0 / 5
155
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳