معاون علمی رییس جمهور تاكید كرد؛

توجه به بازارسازی و افزایش تاثیرگذاری دانش بنیان ها در اقتصاد

توجه به بازارسازی و افزایش تاثیرگذاری دانش بنیان ها در اقتصاد

به گزارش گردو دانلود، معاون علمی رئیس جمهور اظهار داشت: در دوره ی جدید دو موضوع مهم مورد توجه قرار دارد که یکی، روش های نوین تامین مالی و دیگری، بازارسازی و افزایش تاثیرگذاری دانش بنیان ها در اقتصاد است.



به گزارش گردو دانلود به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تعدادی از فعالان حوزه دانش بنیان و استارتاپ ها با معاون علمی رئیس جمهور دیدار و گفت و گو کردند.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در این جلسه گفت: معاونت علمی، توسعه بازار و تسهیل فضای فعالیت شرکتها و استارتاپ ها را با رویکرد نظارتی، تنظیم گری و مشارکت همه فعالان این زیست بوم دنبال می کند.
وی با اشاره به نقش صندوق های پژوهش و فناوری در تامین مالی تخصصی حوزه های مختلف فناوری بر ضرورت حرکت به طرف تخصصی شدن این صندوق ها تاکید و اشاره کرد: در حوزه صندوق ها به ویژه صندوق های دولتی، باید یک سازوکار ویژه تعریف شود. باید صندوق ها را تخصصی نماییم چونکه حالا به بلوغ رسیده اند و موضوع تخصصی شدن یا سطحی را که صندوق برای تامین مالی می تواند ورود کند پیگیری می نماییم.
افشین اضافه کرد: از صندوق های دولتی شفافیت می خواهیم و اگرچه ممکنست واکنش هایی را در پی داشته باشد اما داده های صندوق ها باید بصورت شفاف منتشر شود و تنها در این صورت است که صندوق ها دقت بیش تری در عملکرد خود خواهند داشت.
معاون علمی رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: باید زمینه و دامنه دربرگیری و تاثیرگذاری صندوق ها افزایش پیدا کند و برای تحقق این مساله برنامه داریم.
افشین با اشاره به اهمیت مالکیت فکری و معنوی اظهار داشت: باتوجه به بلوغ زیست بوم نوآوری و فناوری لازم است که با همکاری وزارت صمت، طرح جامعی در حوزه مالکیت فکری تدوین و فرهنگ مالکیت معنوی و فکری در فضای دانشگاهی کشور اصلاح گردد. اختراع و ثبت پتنت به عنوان یک امتیاز و ارزش تلقی شود. همین طور اهتمام نماییم ادبیات مالکیت معنوی را در فرهنگ دانشگاهی علمی کشور نهادینه نماییم. اگر به سمت مالکیت فکری نرویم، هیچ نوآوری محقق نخواهد شد چونکه خلاقیت و نوآوری برای مالک نوآوری به صرفه نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه هنر معاونت، اجرائی کردن مدلهای نوآورانه و جدید تامین مالی با مشارکت و نقش آفرینی مردم است، اشاره کرد: در این دوره معاونت، دو موضوع مهم مورد توجه قرار دارد که یکی، روش های نوین تامین مالی و دیگری، بازارسازی و افزایش تاثیرگذاری دانش بنیان ها در اقتصاد است.
کارآفرینان و فعالان استارتاپی حاضر در این جلسه هم ضمن تبریک انتصاب افشین به سمت معاونت علمی رییس جمهور به بیان دیدگاه ها و رویکردهایشان پرداختند.
به زعم آنها نظام نوآوری که از سه زیرنظام تولید ایده، تامین منابع و توسعه محصول تشکیل شده با لطمه هایی از قبیل تجربه نه چندان قابل توجه در سیاست گذاری نوآوری، جزئی نگری سیاستگذاران به سبب نبود نگاه سیستمی، کمبود تعامل و تقابل مراکز سیاستگذار با یکدیگر و همین طور فقدان تعامل موثر سیاستگذاران با دانشمندان و اتاق های فکر و برخی موازی کاری ها مواجه می باشد.


منبع:

1403/06/09
12:33:08
5.0 / 5
128
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵