استاد فیزیك هسته ای دانشگاه فردوسی:

نیاز به تشکیل ستاد پشتیبانی از فناوری هسته ای در کشور داریم

نیاز به تشکیل ستاد پشتیبانی از فناوری هسته ای در کشور داریم

به گزارش گردو دانلود، خراسان رضوی استاد فیزیک هسته ای دانشگاه فردوسی اظهار داشت: در فناوری هسته ای نیازمند ستاد حمایتی هستیم، برای اینکه اگر ستاد حمایتی وجود نداشته باشد، نیروهای فناوری هسته ای و آموزش آنها به روز نخواهد شد و روزبه روز این وضعیت بدتر می شود.


نیما قلعه در گفت و گو با ایسنا به مناسبت روز فناوری هسته ای، با اشاره به کاربردهای این رشته، اظهار داشت: فناوری هسته ای کابردهای مختلفی در عرصه های مختلفی شامل تولید انرژی، پزشکی، صنعتی، کشاورزی، نظامی و حوزه های تحقیقاتی دارد که برخی از آنها در زندگی روزمره انسان دارای اهمیت راهبردی هستند. کاربرد فناوری هسته ای در تولید انرژی، در شکافت کنترل شده است که انرژی در مرحله اول به بخار و سپس با بهره گیری از توربین بخار به الکتریسته تبدیل می شود و تولید انرژی به نحو احسنت اتفاق می افتد که این امر در شهر بوشهر رقم خورده و نتایج مطلوبی را ارایه داده است.
وی ادامه داد: فناوری هسته ای در بخش پزشکی در دو قسمت درمان سرطان و تشخیص آن بسیار کارآمد است. همین طور در عرصه کشاورزی نیز این رشته برای نابودی آفات، سنجش رطوبت، حفظ و نگهداری محصولات غذایی، ایجاد جهش برای تولید محصولات بهتر و... کاربرد دارد و ایفای نقش می کند. در بخش صنعت این کاربردها بسیار بسیار گسترده تر است و به ویژه پروسه تابش هسته ای در خیلی از حوزه های صنعتی نفش مهمی ایفا می کند. علاوه بر اینها در تحقیقات بر روی موضوعات مختلفی همچون ماهواره، باتری ها، نجوم و و... نیز فناوری هسته ای کارآمد است و تاثیر مطلوبی در نتیجه و ارائه موضوع دارد.
عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به کاربردهای ملموس فناوری هسته ای در زندگی روزمره مردم، بیان کرد: استفاده از این فنآوری می تواند موجب بهبود کیفیت زندگی اجتماعی انسان ها شود. به عنوان مثال در مشهد و دیگر کلانشهرهای ایران، در ۷ ماه گذشته تنها در ایام بسیار کمی آب وهوا شاخص سالم داشته و اخطار هواشناسی در آن روزها ارائه نشده است. فناوری هسته ای در حل معضل آلودگی هوا تاثیرات بسیاری دارد، برای اینکه انرژی هسته ای در قیاس با انرژی های فسیلی، بسیار کمتر هوا را آلوده می کند. این ساده ترین مثال برای کاربرد فناوری هسته ای در بهبود زندگی بشر است.
قلعه با اعلان اینکه برنامه ریزی و مطلوبیت ما برای تولید برق از انرژی هسته ای این بود که 20 گیگاوات برق هسته ای تولید نماییم اما امروزه باتوجه به شرایط رخ داده، در بهترین حالت، تنها یک گیگاوات برق هسته ای تولید می شود، اظهار داشت: همین طور برای افزایش بهره گیری از انرژی هسته ای در عرصه درمان نیز باید با سرعت بیشتری حرکت و عقب ماندگی ها را جبران نماییم. برای اینکه اگر این امر در کشور رقم نخورد، ناچار می شویم که تعدادی از مریضان را به کشورهای پیشرفته دیگر ارجاع دهیم تا روند درمان خودرا با بهره گیری از فناوری های هسته ای طی کنند.
استاد فیزیک هسته ای دانشگاه فردوسی مشهد افزود: لازم به ذکر است که در روزگاری که جمعیت روزبه روز در حال افزایش است و زیرساخت های جامعه تغییری نمی کند، نه فقط وضعیت زندگی بهبودی نمی یابد، بلکه زندگی عادی هم مبتلا به اختلال می شود و جوانب آنرا تحت تاثیر خود قرار می دهد. با عنایت به این وضعیت، خواهان هستیم که سامانه و ستادی مانند ستاد نانو برای فناوری هسته ای تشکیل گردد تا حمایت های علمی، معنوی و مادی در این خصوص صورت گیرد و طبق آن ستاد و با حمایت هایی که صورت می گیرد، پیشرفت نماییم.
این پژوهشگر فیزیک هسته ای اشاره کرد: اگر کشوری بخواهد در عرصه فناوری هسته ای پیشرفته باشد و اقدامات مطلوبی دراین زمینه عرضه نماید، در مرحله اول باید نیروی انسانی قوی داشته باشد و از دانشجویان نخبه هسته ای به نحو احسنت استفاده نماید تا فراهم آوری زیرساخت های هسته ای و سپس بروزرسانی آنها به گونه ای مطلوب صورت گیرد.
قلعه با اشاره به برخورداری از آموزش مناسب به عنوان دومین مولفه در پیشرفت هسته ای یک کشور، اظهار داشت: سومین مولفه یا الزام موفقیت در این زمینه نیز ارتباطات بین المللی است، برای اینکه این ارتباطات از ملزومات بروزرسانی علم اساتید است که متاسفانه کشور ما از این مولفه محروم است. علاوه بر این موارد، حمایت نهادهای دولتی از مراکز هسته ای نیز از با اهمیت ترین شروط برای پیشرفت هسته ای یک کشور است.
وی افزود: در سالهای قبل ایران در عرصه هسته ای در میان کشورهای تاپ علمی منطقه یعنی ترکیه، امارات، ایران، عربستان، اسرائیل و... رتبه اول را داشت، اما امروزه جایگاه ایران مقداری افت کرده است و متخصصین هسته ای کشور ما هزینه های بسیاری را متحمل می شود تا علم خودرا افزایش داده و به روز کنند. بدین سبب در فناوری هسته ای نیازمند ستاد حمایتی هستیم، برای اینکه اگر ستاد حمایتی وجود نداشته باشد، نیروهای فناوری هسته ای و آموزش آنها به روز نخواهد شد و روزبه روز این وضعیت بدتر می شود.



1403/01/21
12:02:08
5.0 / 5
134
تگهای خبر: ارتباطات , اساتید , تولید , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵