به همت یك شركت فناور انجام شد؛

بومی سازی ساخت چمن استادیوم فوتبال

بومی سازی ساخت چمن استادیوم فوتبال

به گزارش گردو دانلود، یک شرکت فناور موفق به ساخت زمین چمنی شده که احتیاج به نگهداری چندانی ندارد.



به گزارش گردو دانلود به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری؛ پاشنه آشیل زمینهای ایرانی و حتی اروپایی نفوذ پذیری و کنده شدگی است. از ین جهت، به طور معمول مدیران و مسئولان مجموعه های ورزشی، برای حل این مشکل به سمت خرید دستگاه های متنوع و گرانقیمت برای نگه داری از زمین می روند در این شیوه به تعداد زمینهای فوتبال باید ست ماشین آلات داشت اما شرکت بتن صنعت جمکران که ساخت چمن ورزشگاه تختی آبادان را در کارنامه خود دارد، موفق به ساخت زمین چمنی شده که نیاز به نگه داری چندانی ندارد.
داوود ملکی رییس هیأت مدیره شرکت بتن صنعت جمکران در توضیح سازوکار ساخت این نوع چمن اظهار داشت: موضوع اصلی پروژه مسلح کردن خاک های ضعیف جهت تحمل بارهای ترافیکی و جلوگیری از فشرده شدن، افزایش نفوذپذیری و کاهش کنده شدن است؛ در عالم مکانیک خاک و مهندسی عمران اینها جمع ضد هستند یعنی با بالا بردن ظرفیت باروری خاک، در حقیقت به سمت چگالی بالاتر و سیمانته شدن خاک پیش می رویم، در این فضا، خود به خود، نفوذپذیری کاسته می شود.
وی افزود: ما جمع ضدین را در این پروژه ایجاد کرده ایم و طی آن، با افزایش ظرفیت باروری خاک و استفاده فیلامنت های پلیمری از فشرده شدن جلوگیری کرده ایم؛ مثل سازه بتنی. اگر شما یک سازه بتنی را بدون میلگرد بسازید تحت تأثیر وزن خود منهدم می شود اما فیلامنت ها یا میل گردهای فولادی مسیر بار را انتقال می دهند و از فشرده شدن جلوگیری می کنند و این سبب شد تا ما در خاک این کار را رقم بزنیم. این در دنیا بی نظیر است و به لحاظ تکنیکال دیتا هم ۵ برابر تکنیکال دیتا اروپا هستیم و ۱۵ برابر تکنیکال دیتا عرف معمول مکانیک خاک برای خاک های سست هستیم.
ملکی اشاره کرد: یک رصد جزئی از وضعیت استادیوم های ایران طی بیست سال قبل نشان میدهد تمام زمینهای چمن، در سال اول از بین رفته اند این زمین ها یا گرفتار آب ماندگی یا گرفتار از جاکندگی شده اند، ما از سال ۱۳۸۱ نخستین زمین مان (استادیوم تختی آبادان) را در ایران راه اندازی کردیم، هنوز آن زمین بار ترافیکی بالایی را تحمل می کند، استادیوم تختی در مقایسه با استادیوم آزادی، نقش جهان، گل گلهر و … از شرایط بهره برداری بهتری برخوردارست. این در حالیست که این زمین سال ۸۱ تا ۸۳ تولید شده و در بدترین شرایط اقلیمی به لحاظ آبیاری با آب شور و کمترین امکانات نگه داری می شود. ضمن این که تیم صنعت نفت آبادان هم تمرین و هم مسابقه را در این زمین انجام می دهد.
وی همین طور درباب هزینه نگه داری زمین اضافه کرد: هزینه نگه داری زمین در این شیوه ماهانه چیزی حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان است این در حالیست که نگه داری زمین چمن در استادیوم های اروپایی چیزی حدود ۳۰ هزار دلار هزینه بر می دارد.

1402/07/23
15:34:14
5.0 / 5
301
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱