پدرخوانده هوش مصنوعی با پشیمانی از گوگل رفت

پدرخوانده هوش مصنوعی با پشیمانی از گوگل رفت

به گزارش گردو دانلود، جفری هینتون که به پدرخوانده هوش مصنوعی معروف است، به علت نگرانی از این که هوش مصنوعی مشاغل مردم را از آنها بگیرد و اطلاعات نادرست منتشر کند، از گوگل استعفا داد.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، یکی از پیشگامان عرصه هوش مصنوعی، جفری هینتون ملقب به پدرخوانده هوش مصنوعی به نیویورک تایمز گفته است که در ماه آوریل از سمت معاونت و رئیس مهندسی گوگل استعفا داده تا آزادانه در مورد خطرات در رابطه با این فناوری اخطار دهد.
این پژوهشگر نگران است که گوگل در کوشش برای رقابت با ربات های هوش مصنوعی نظیر ChatGPT، Bing Chat و مدلهای مشابه، محدودیت ها و احتیاط های قبلی خویش را برای توسعه هوش مصنوعی کنار بگذارد و راه را برای مشکلات اخلاقی مختلف باز کند.
هینتون نگران است که هوش مصنوعی مولد در کوتاه مدت می تواند به موجی از اطلاعات نادرست دامن بزند. وی می گوید: شاید دیگر نتوانید بدانید چه چیزی درست است. وی همینطور نگران است که این فناوری نه تنها برخی کارها را حذف کند، بلکه به صورت کامل جایگزین بعضی از مشاغل شود.
در ادامه، این دانشمند همینطور در مورد امکان توسعه سلاح های کاملاً خودمختار و تمایل مدلهای هوش مصنوعی به یادگیری رفتارهای عجیب و غریب از داده های آموزشی نگران است. در حالیکه بعضی از این مسائل نظری هستند، هینتون از تشدید تنش می ترسد که بدون وضع مقررات یا توسعه اقدام های کنترلی موثر پیش خواهد آمد.
جفری هینتون می گوید سال قبل زمانی که شرکتهای گوگل، OpenAI و دیگران شروع به ایجاد سیستم های هوش مصنوعی کردند، موضع او تغییر کرده است. هوش مصنوعی تنها در پنج سال قبل به سرعت توسعه یافته است که به قول پدرخوانده این حوزه، این «ترسناک» است که در پنج سال آینده چه اتفاقی می افتد.
جف دین دانشمند ارشد گوگل در اطلاعیه ای به انگجت گفته است که شرکت گوگل همچنان به یک رویکرد مسئولانه و مراقبت از خطرات درحال ظهور متعهد است. این غول جستجو اخیراً نسخه ای از چت بات Bard خویش را در ماه مارس و بعد از ماه ها شایعات در خصوص نگرانی این شرکت در مورد تهدید رقابتی هوش مصنوعی مولد عرضه نمود.
این در حالی بود قبل از آن، گوگل از انتشار عمومی مدلهای هوش مصنوعی مانند هوش مصنوعی هنری Imagen خود به سبب احتمال وجود محتوای سمی و نقض حق چاپ خودداری کرده بود.
هینتون عمر خویش را وقف مطالعه شبکه های عصبی کرده است که اغلب کلید هوش مصنوعی هستند، اما بیشتر به خاطر توسعه یک سیستم تشخیص اشیا در سال ۲۰۱۲ شناخته می شود. شبکه عصبی موفق او می تواند از تصاویر آموزشی برای مساعدت با تشخیص اشیای رایج استفاده نماید.
گوگل در سال ۲۰۱۳ استارتاپ DNNresearch متعلق به هینتون را خریداری کرد و مفهوم زیربنایی اختراع او به رشد موجی از توسعه کمک کرد که منجر به فناوری هوش مصنوعی مولد امروزی شد.
شایان ذکر است که هینتون در این موضوع، تنها نیست. برخی از دانشگاهیان و افراد برجسته در حوزه فناوری همچون ایلان ماسک و استیو وزنیاک هم اخیراً نامه ای سرگشاده امضا و منتشر نموده اند که در آن خواهان توقف شش ماهه توسعه هوش مصنوعی برای رسیدگی به مشکلات اخلاقی و ایمنی آن شده اند. با این وجود، سخنان هینتون بعنوان یکی از برجسته ترین چهره های این صنعت، وزن قابل توجهی دارد.




منبع:

1402/02/13
10:03:54
5.0 / 5
736
تگهای خبر: دانشگاه , شركت , فناوری , گوگل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴