۵ راهکار پیشرفته برای افزایش بانک عضو پیوندی

۵ راهکار پیشرفته برای افزایش بانک عضو پیوندی

گردو دانلود: دانشمندان با در نظر داشتن ذخایر محدود اندام قابل پیوند و تعداد زیاد بیماران نیازمند پیوند عضو، تلاش می کنند راهکارهای جدید و پیشرفته ای را برای افزایش این ذخایر عرضه کنند.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از بیزینس اینسایدر، کمبود اعضای بدن موجب مرگ های قابل پیشگیری، پیوندهای پرخطر و تصمیم گیری های سخت در مورد این مورد می شود که چه کسی باید در اولویت باشد.
دانشمندان طی سالجاری، پیشرفت هایی را در مسیرهای آزمایشی داشته اند تا اندام های بیشتری را در دسترس قرار دهند. آنها با کارهای گوناگونی از قلب خوک های اصلاح شده ژنتیکی گرفته تا پرورش جنین های مصنوعی، در کوشش برای رسیدن به این هدف هستند.
قلب "لیلانی گراهام"(Leilani Graham) برای اولین بار در ۱۳ سالگی ناگهان متوقف گردید. او سه بار دیگر گرفتار ایست قلبی شد تا این که در ۲۴ سالگی مجبور شد عمل پیوند قلب انجام دهد.
گراهام خوش شانس بود که یک قلب به دست آورد. از حدود ۱۰۶ هزار نفری که برای پیوند لیست بندی شده اند، روزانه به صورت میانگین ۱۷ نفر جان خودرا از دست می دهند. حتی نام تعدادی از افراد هیچ گاه در لیست انتظار قرار نمی گیرد.
اگر گراهام انتخابی داشت، قلب دیگری را انتخاب می کرد. این قلب اهدایی که از یک شخص ۵۲ ساله گرفته شد، یک اهدای پرخطر و پرحاشیه بود اما او ترسید هنگامی که زمان جایگزینی مجدد قلب او فرا برسد، به علت سنش احیانا نسبت به افرادی که منتظر اولین پیوند خود هستند، در پایین لیست قرار بگیرد.
بین تأخیرهای مرگبار، کمک های مالی حاشیه ای، پرسش های اخلاقی در مورد اینکه چه کسی برای پیوند در اولویت است و کمبود اعضای نجات دهنده، بحران های پزشکی به شمار می روند. بنابراین است که پژوهشگران همه چیز را از اعضای خوک گرفته تا تعویض گروه خونی دنبال می کنند تا قلب، ریه ها و کلیه های بیشتری را در دسترس قرار دهند.
گراهام اظهار داشت: ایده گرفتن عضوی که لزوما نباید از یک اهدا کننده مرگ مغزی باشد و می تواند از خوک اصلاح شده ژنتیکی به دست آید، اساسا من را مجذوب می کند.


گراهام حالا در یک کمیته مشاوره اخلاقی برای تحقیقات پیوند همچون تحقیقات در مورد اعضای خوک، در "بیمارستان لانگون"(Langone Hospital) "دانشگاه نیویورک"(NYU) حضور دارد. وی ادامه داد: اگر مشخص شود که اندام خوک اصلاح شده ژنتیکی به اندازه اندام های انسان موثر است، برای من جذاب تر از اعضای بدن اهداکنندگان خواهد بود.
انجام دادن تحقیقات پیشرفته می تواند اندام های به دست آمده از انسان و خوک یا اندام های مصنوعی را در دسترس تر کند.
در این گزارش، به بررسی تلاشهای پژوهشگران برای رسیدن به این هدف می پردازیم.

پیوند اعضای خوک های اصلاح شده ژنتیکی به انسان
در ماه ژانویه، جراحان "مرکز پزشکی دانشگاه مریلند"(UMMC) برای اولین بار قلب خوک اصلاح شده ژنتیکی را به یک بیمار انسان پیوند زدند. بیمارستان ها از افزودن "دیوید بنت"(David Bennett) به لیست دریافت قلب انسان خودداری کرده بودند برای اینکه ذخایر کم بود و او سابقه عدم پیروی از دستورات پزشک را داشت. پیوند قلب خوک، یک روش بسیار آزمایشی بود.


"آرتور کاپلان"(Arthur Caplan)، استاد دانشگاه نیویورک در آن زمان اظهار داشت که اگر این مرد زنده بماند، معجزه خواهد بود. دو ماه بعد، بنت درگذشت که احیانا به یک ویروس خوک مربوط می شد که در کمین قلب جدید او بود.
بیمارستان لانگون درحال اتخاذ روش تدریجی تری برای یادگیری قرار دادن اندام های خوک در بدن انسان است. پژوهشگران در سالجاری، کلیه خوک اصلاح شده ژنتیکی را به دو انسان مرده و سپس، قلب خوک را به دو انسان مرگ مغزی پیوند زدند. در نهایت، اگر روش هایی از این دست همچنان موفقیت آمیز باشند، می توانند با رضایت بیمارانی مانند بنت وارد فاز نخست آزمایش های بالینی شوند.
دکتر "رابرت مونتگومری"(Robert Montgomery)، مدیر "مؤسسه پیوند لانگون"(Langone Transplant Institute) در دانشگاه نیویورک، طی یک کنفرانس مطبوعاتی در ماه ژوئیه اظهار داشت: یک پروسه تکراری یادگیری وجود خواهد داشت که تاکتیک ها را تغییر می دهد.
مونتگومری تصریح کرد که امیدوار است خوک های اصلاح شده ژنتیکی، به یک منبع تجدیدپذیر و پایدار اندام ها تبدیل شوند تا بدین ترتیب، هیچ کس مجبور نباشد در انتظار بمیرد.



جلوگیری از پوسیدگی اعضای بدن بعد از مرگ
پژوهشگران "مدرسه پزشکی ییل"(Yale School of Medicine) طی پژوهشی که در ماه آگوست انتشار یافت، ضربان قلب خوک های مرده را بازسازی کردند و توانستند پوسیدگی اعضای بدن و ظاهرا مرگ سلول ها را متوقف کنند. اگر این روش در آینده برای اعضای بدن انسان کارساز باشد، می تواند به پزشکان امکان دهد تا اعضای بیشتری را برای اهدای بعد از مرگ حفظ کنند.
یک ساعت بعد از مرگ خوک ها، پژوهشگران آنها را به سیستمی به نام "OrganEx" شامل پمپ ها، گرم کننده ها و پرکننده ها متصل کردند. آنها با وارد کردن مصنوعی خون به اندام های خوک ها طی فرآیندی به نام "پرفیوژن"(Perfusion)، عملکرد مولکولی و سلولی را در قلب، مغز، کبد و کلیه ها بازسازی کردند.
قلب ها حتی برای پمپاژ خون منقبض شدند که نشان دهنده فعالیت الکتریکی مجدد بود و گردش خون کامل را در بدن خوک ها بازیابی کرد. هیچ نشانه ای از فعالیت الکتریکی در مغز وجود نداشت. با این حال، دانشمندان می گویند که آنها ظرفیت ناشناخته ای را برای سلول های پستانداران در بازیابی بعد از توقف جریان خون کشف کرده اند.
"زوونیمیر ورسلیا"(Zvonimir Vrselja)، عصب شناس گروه تحقیقاتی ییل در آن زمان اظهار داشت: سلول ها در واقع به آن سرعتی که ما تصور می کردیم، نمی میرند تا امکان مداخله را فراهم نمایند. اگر به درستی مداخله نماییم، شاید بتوانیم به آنها بگوییم که نمیرند.

تعویض گروه خون اندام ها
بخشی از دلایلی که گرفتن عضو را دشوار می کنند، اینست که عضو باید با گروه خونی بیمار سازگار شود. تعدادی از پژوهشگران برای حذف این معیار تلاش می کنند.
دانشمندان در مقاله ای که در ماه فوریه انتشار یافت، اعلام نمودند که آنتی ژن های نوع A را از خون ریه های انسان حذف کرده اند. اگر شخصی یک عضو ناسازگار را دریافت کند، آنتی ژن های اندام، واکنش ایمنی بدن را فعال می کنند که می تواند به رد پیوند منجر شود. خون و اندام های گروه O آنتی ژن ندارند و می توان آنها را به هر گروه خونی اهدا کرد. بنابراین، دانشمندان اساسا ریه های نوع A را به ریه های جهانی تبدیل کردند. این تبدیل امکان دارد موقتی بوده باشد اما آنها قصد دارند آزمایش های بیشتری را روی موش ها انجام دهند.


در مرکز پزشکی "دانشگاه نورث وسترن"(Northwestern University)، جراحان بتازگی روش متضادی را در پیش گرفتند. این روش، پاک کردن آنتی ژن از خون بیمار پیوندی بود. آنها با استفاده از این روش برای اولین بار، ریه ها و کلیه های متفاوت را به یک بیمار زنده پیوند زدند و او را در ماه آگوست به خانه فرستادند.

پرورش اندام های مصنوعی از سلول های بنیادی
تعدادی از دانشمندان اعتقاد دارند که روزی می توانند اندام های مصنوعی را با استفاده از سلول های بنیادی پرورش دهند. سلول های بنیادی، سلول های خودتکثیرشونده ای هستند که به انواع دیگر سلول ها در بدن ما تبدیل می شوند.
در مقاله ای که در ماه آگوست انتشار یافت، پژوهشگران اعلام نمودند که جنین های مصنوعی را از سلول های بنیادی موش بدون نیاز به تخمک، اسپرم یا رحم پرورش داده اند.


"ژاکوب هانا"(Jacob Hanna)، پژوهشگر بخش ژنتیک مولکولی "مؤسسه علوم وایزمن"(Weizmann Institute of Science) که سرپرستی این گروه پژوهشی را بر عهده داشت، در اطلاعیه ای اظهار داشت: جنین بهترین دستگاه اندام ساز و بهترین چاپگر زیستی سه بعدی است. ما سعی کردیم تا از کاری که جنین انجام می دهد، تقلید نماییم.
هانا شرکتی به نام "Renewal Bio" را راه اندازی نمود تا امکان تبدیل کردن سلول های بنیادی به اندام پیوندی را دنبال کند اما قبل از پرورش جنین انسان از این راه، به تحقیقات بسیار بیشتری نیاز است.

فریب دادن بدن برای پذیرش یک عضو جدید بدون داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی
در ماه ژوئن، گروهی از پزشکان "دانشگاه استنفورد"(Stanford University) اعلام نمودند که کلیه های جدید را به سه کودک مبتلا به یک بیماری ژنتیکی نادر پیوند زده اند و بعد از آن، کودکان نیازی به داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی ندارند.
بیماران پیوندی بطور معمول تا انتهای عمر خود دارو مصرف می کنند تا بدن آنها به عضو جدید حمله نکند. این کار همیشه از طرد شدن عضو پیوندی جلوگیری نمی کند و خطر مبتلاشدن به سرطان و عفونت های مختلف را بطور قابل توجهی بالا می برد. حذف نیاز به داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی می تواند کیفیت و طول عمر بیماران پیوندی را افزایش دهد.


گراهام اظهار داشت: همه کسانی که من بعنوان یک بیمار پیوندی می شناسم، در مقابل کووید-۱۹ محافظت شده اند و مجبور شده اند سبک زندگی خودرا در چند سال قبل تغییر دهند. بنابراین، خلاص شدن از سرکوب سیستم ایمنی باورنکردنی خواهد بود.
پزشکان دانشگاه استنفورد ابتدا سلول های بنیادی مغز استخوان والدین را که اهداکنندگان عضو نیز بودند، به کودکان تزریق کردند. آنها امیدوار بودند که این سلول های بنیادی به سلول های ایمنی تبدیل شوند و کودکان را با سیستم های ایمنی جدیدی که اندام های جدید آنها را تشخیص می دهند، مسلح کنند. پزشکان بین پنج تا ۱۰ ماه بعد، کلیه ها را پیوند زدند. آنها گزارش دادند که دو یا سه سال بعد از انجام دادن عمل ها، بچه ها بدون هیچ نشانه ای از بیماری و بدون داروهای سرکوب کننده ایمنی به مدرسه بازگشتند و ورزش کردند.
گراهام افزود: من باور دارم که مهمست کار خوبی که پزشکان برای افزایش کیفیت زندگی انجام می دهند و شجاعت بیمارانی که مایل به انجام دادن آن هستند، برجسته شود.




منبع:

1401/07/05
14:40:17
5.0 / 5
558
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲