در گزارش گردو دانلود عنوان شد؛

ایجاد صندوق سرمایه گذاری بورسی در حوزه امنیت غذایی

ایجاد صندوق سرمایه گذاری بورسی در حوزه امنیت غذایی

گردو دانلود: معاون ستاد توسعه زیست فناوری، معاونت علمی از راه اندازی صندوق سرمایه گذاری مشترک خصوصی بورسی با هدف جذب سرمایه های مردمی برای سرمایه گذاری شرکتهای حوزه امنیت غذایی آگاهی داد.



دکتر علیرضا خاکدامن در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: ما از یک سال و نیم گذشته به صورت ویژه درصدد بر آمدیم که از ابزارهای نوین تأمین مالی برای جذب سرمایه های مختلف در حوزه سلامت، امنیت غذایی و … بهره ببریم.
معاون ستاد توسعه زیست فناوری، معاونت علمی و فناوری با اشاره به اینکه در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین و با تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان، تنوع این ابزارها توسعه بیشتری هم پیدا کرده است، اظهار داشت: یکی از همین ابزارها، صندوق های سرمایه گذاری خصوصی در بورس هستند که نخستین مورد آن با سرمایه گذاری معاونت علمی و فناوری تأسیس شده است.
وی با اشاره به اینکه مبنای برنامه ریزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پشتیبانی از موضوعات گلوگاهی کشور، نگاه اکوسیستمی است، اظهار داشت: صندوق سرمایه گذاری مشترک خصوصی بورسی با هدف جذب سرمایه های مردمی در اکوسیستم فناوری و نوآوری در چارچوب سرمایه گذاری بورسی به راه افتاده است و کلیدواژه ذکر شده در بیانات رهبری در خصوص تحقق اقتصاد از مردم برای مردم را عینیت بخشیده است.
خاکدامن با اشاره به اینکه این صندوق با نماد اکسیر و دریافت مجوز از فرابورس، اول تا هشتم شهریور ماه پذیره نویسی شد، اظهار داشت: تسهیلات بانکی نمی تواند همه نیاز تأمین مالی شرکتهای دانش بنیان را رفع کنند و سرمایه گذاری روی برخی شرکتهای دانش بنیان که در مرحله بلوغ هستند و با حمایت های معاونت علمی و فناوری، ریسک آنها پوشش داده شده، می تواند هم برای اقتصاد کشور و هم سرمایه گذار و خود شرکت بسیار سودآور باشد.
معاون ستاد توسعه زیست فناوری، معاونت علمی و فناوری با تکیه بر این که باید اقتصاد کشور به سمتی برود که تأمین مالی دراز مدت از راه بازار سرمایه اتفاق بیافتد، اظهار داشت: نزدیک به ۶.۵ درصد تولید ناخالص ملی ایالات متحده در چارچوب صندوق های سرمایه گذاری خصوصی (Private-Equity) است ولی این ابزار در ایران کمتر شناخته شده است.
این متخصص حوزه مدیریت تکنولوژی با اشاره به اینکه شرکتهای دانش بنیان در چارچوب چنین روش سرمایه گذاری می توانند رشد متوازن و پایداری را تجربه کنند، اظهار داشت: به جهت اینکه شرکتهای دانش بنیان و فناور بتوانند از چنین مسیری تأمین مالی شوند باید ساختارهای مالی و حکمرانی شرکتی خویش را هم اصلاح کنند که همین مبحث در دراز مدت به نفع شرکت تمام خواهد شد و ارزش اقتصادی آنرا چند برابر خواهد نمود.
وی افزود: این صندوق ها علاوه بر سرمایه گذاری، چنین خدماتی را هم در دسترس شرکت قرار می دهند. بعلاوه چنین صندوق هایی، پل ارتباطی بین سرمایه گذار و دانش بنیان ها هستند و می توانند محل امنی برای سرمایه های مردمی باشند که توسعه اقتصادی را هم به دنبال خواهند داشت.
خاکدامن با اشاره به اینکه این برنامه کوتاه مدتی است که در میانمدت هم می تواند به خوبی نتایج خویش را نشان دهد، تصریح کرد: هدف از تاسیس این صندوق افزایش شفافیت سرمایه گذاری در اکوسیستم دانش بنیان است. نقطه ایده آل برای طرح هایی که در این صندوق ها تأمین مالی می شوند اینست که در بورس عرضه عمومی شوند و یک تجربه موفق را برای بازار سرمایه و اکوسیستم دانش بنیان به وجود آورند.
معاون ستاد توسعه زیست فناوری، معاونت علمی و فناوری اظهار داشت: سرمایه این صندوق که بخشی از آن توسط ستاد توسعه زیست فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و یکی از هولدینگهای بخش خصوصی تأمین شده برابر با ۳۵۰ میلیارد تومان است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم می تواند برای پروژه های حوزه سلامت مورد استفاده قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: ستاد توسعه زیست فناوری در نظر دارد تا با هماهنگی بازیگران بزرگ این حوزه، علاوه بر حوزه سلامت، در حوزه امنیت غذایی و همینطور تولید مواد اولیه دارویی از پایین دست پتروشیمی هم اقدام نماید.
معاون ستاد توسعه زیست فناوری، معاونت علمی و فناوری افزود: تلاش داریم بخشی از ابزارهای مالی دولت را جهت دهی نماییم که چنین صندوق هایی را تقویت کند و علاوه بر ایجاد جذابیت در سرمایه گذاری توسط مردم، اقتصاد دانش بنیان را هم پشتیبانی کند.


منبع:

1401/06/16
10:36:29
5.0 / 5
444
تگهای خبر: پروژه , تكنولوژی , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱