ارتباط کووید طولانی مدت با بیماری مجاری هوایی کوچک ریه ها

ارتباط کووید طولانی مدت با بیماری مجاری هوایی کوچک ریه ها

پژوهشگران ˮدانشگاه آیوواˮ(University of Iowa) در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند کووید طولانی مدت با بیماری پایدار مجاری هوایی کوچک در ریه ها مرتبط می باشد.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا، برمبنای نتایج مطالعه جدیدی که در مجله "رادیولوژی"(Radiology) انتشار یافته است، بیماری مجاری هوایی کوچک(small airways) در ریه ها یک اثر بالقوه طولانی مدت مبتلاشدن به کووید-۱۹ است. نتایج این مطالعه نشان داد که بیماری مجاری هوایی کوچک مستقل از شدت عفونت اولیه رخ می دهد و عواقب دراز مدت ناشناخته است.
"آلخاندرو پی کوملاس"(Alejandro P. Comellas) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: در مجاری هوایی کوچک، مستقل از شدت کووید-۱۹، برخی بیماریها رخ می دهد. ما باید بیشتر تحقیق نماییم تا ببینیم آیا این بیماریها گذرا هستند یا دائمی.
گزارش های اولیه نشان میدهد بیش از ۵۰ درصد از افرادی که از بیماری کووید-۱۹ جان سالم به در برده اند، علایم حاد بعد از کووید که بطور معمول بعنوان "کووید طولانی" شناخته می شود را تجربه می کنند. علایم حاد بعد از کووید مواردی مانند علایم تنفسی همچون سرفه و تنگی نفس است که توسط نزدیک به ۳۰ درصد از بیماران مبتلا به کووید طولانی، همچون کسانی که عفونت خفیف را تجربه کرده اند، گزارش شده است.
این مطالعه برگرفته از مشاهدات پزشکان دانشگاه آیووا در خصوص این که خیلی از بیماران مبتلا به عفونت اولیه کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ که در بیمارستان بستری شده بودند یا بصورت سرپایی تحت درمان بودند و علایم مزمن ریوی مانند تنگی نفس و سایر علایم تنفسی را نشان دادند، جمع آوری شده است.
پژوهشگران با کمک یادگیری نظارت شده یادگیری ماشینی به بررسی مدارک پزشکی و سی تی اسکن قفسه سینه بیماران مبتلا به کووید-۱۹ پرداختند و شواهدی از بیماری مجاری هوایی کوچک را متوجه شدند. در صورتیکه بیماری مجاری هوایی کوچک بطور کامل شناخته نشده است، شواهد نشان میدهد که ممکنست مربوط به التهاب یا بازسازی مجاری هوایی کوچک باشد که از بازدم هوا از ریه ها جلوگیری می کند.
پژوهشگران اعلام کردند ما باید بیشتر به بررسی این مساله بپردازیم و به دنبال راه هایی برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر این بیماری در بیماران باشیم.



1400/12/25
21:10:48
5.0 / 5
508
تگهای خبر: دانشگاه , محقق , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲