پرتاب موفق اولین مأموریت فضایی هند در سال ۲۰۲۲

پرتاب موفق اولین مأموریت فضایی هند در سال ۲۰۲۲

به گزارش گردو دانلود سازمان تحقیقات فضایی هند(Isro) بامداد امروز مأموریت ˮEOS-۰۴ˮ را به همراه دو ماهواره دیگر با موفقیت به مدار زمین ارسال کرد.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از ایندین اکسپرس، موشک "وسیله پرتابی ماهواره قطبی" در ساعت ۰۵: ۵۹ به وقت محلی از نخستین سکوی پرتاب مرکز فضایی "ساتیش داوان" در انتها یک پنجره پرتابی ۲۵ ساعته پرتاب شد و نخستین پرتاب مأموریت آژانس فضایی هند در سال ۲۰۲۲ را رقم زد.
سازمان تحقیقات فضایی هند طی این مأموریت، با موفقیت ماهواره رصد زمین "EOS-۴" و دو ماهواره فناوری و علمی به نام "INSPIREsat-۱" و "INST-۲TD"را به فضا پرتاب کرد و بعد از یک پرواز ۱۷ دقیقه و ۳۴ ثانیه ای، این سه ماهواره را با موفقیت به مدار قطبی خورشیدآهنگ در ارتفاع ۵۲۹ کیلومتری قرار داد.
سازمان فضایی هند در اطلاعیه ای اعلام نمود: مداری که این ماهواره ها در آن قرار گرفته اند، بسیار نزدیک به مدارهای برنامه ریزی شده برای آنها است.
بعد از جدا شدن از موشک، دو آرایه خورشیدی ماهواره "EOS-۰۴" به صورت خودکار مستقر شدند و شبکه ردیابی و فرماندهی تله متری سازمان فضایی هند در "بنگلور" کنترل عملیات را به عهده گرفت. حالا این ماهواره تا موقعیت نهایی خود هدایت خواهد شد و تا چند روز دیگر آغاز به ارسال داده خواهد نمود.
این نخستین مأموریت هند امسال میلادی و در واقع نخستین مأموریت از زمان شکست مأموریت "GSLV F۱۰" در ماه آگوست ۲۰۲۱ بود.
این مأموریت هم دو بار به علت همه گیری ویروس کرونا به تعویق افتاده بود. این مأموریت که در ابتدا برای سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ برنامه ریزی شده بود، اول به سه ماهه چهارم آن سال و در نهایت به اوایل سال ۲۰۲۲ کشیده شد.
همینطور این نخستین مأموریت آژانس فضایی هند تحت رهبری "سومانات" بود که در ماه ژانویه بعنوان رئیس سازمان فضایی هند و دبیر بخش فضایی آن انتخاب|شد. وی بعد از پرتاب این مأموریت در سخنانی کوتاه از تیم های دست اندر کار تشکر کرد و اظهار داشت که ماهواره سرمایه بزرگی برای کشور است. وی سخنرانی کمتر از یک دقیقه ای خویش را با این جمله به پایان رساند: ما باردیگر با پرتاب بعدی بزودی باز خواهیم گشت. تا آن زمان، خداحافظ.
ماهواره ۱۷۰۰ کیلوگرمی "EOS-۰۴" یک ماهواره تصویربرداری راداری است که قادر به عرضه تصاویر باکیفیت بالا در هر شرایط آب و هوایی است و میتوان از آن برای گرفتن تصاویر برای حوزه های کشاورزی، جنگل داری، نقشه برداری سیلاب ها، رطوبت خاک و هیدرولوژی استفاده نمود. گفتنی است که عمر عملیاتی این ماهواره ۱۰ سال است.
این مأموریت همینطور حامل ماهواره "INS-۲DT" بود که دارای دوربین تصویربرداری حرارتی است و می تواند به ارزیابی دمای سطح زمین و آب، به همراه نقشه برداری از پوشش گیاهی زمین کمک نماید.
سومین ماهواره معروف به "InspireSat-۱" هم توسط مؤسسه علوم و فناوری فضایی هند، دانشگاه کلرادو در ایالات متحده، دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور و دانشگاه ملی مرکزی تایوان توسعه داده شده است. این ماهواره از دو ابزار برای مطالعه دینامیک یونوسفر و فرایند گرمایش تاج خورشید استفاده خواهد نمود.
همه گیری بیماری کرونا منجر به این شد که آژانس فضایی هند نه تنها مأموریت های بزرگ خود، بلکه پرتاب های معمولی خویش را هم به تعویق بیاندازد. سازمان فضایی هند طی این دوران تنها چهار مأموریت انجام داده است که یکی از آنها با شکست روبرو شده است.
حالا نخستین مأموریت خورشیدی هند تحت عنوان "آدیتیا-L۱"(Aditya-L۱)، سومین مأموریت قمری همراه با فرودگر و ماه نورد "چاندرایان-"، و نخستین پرواز بدون سرنشین معروف به مأموریت "گاگانیان"(Gaganyaan) همگی قرار بود در سال ۲۰۲۰ انجام شوند، اما ابتدا به سال ۲۰۲۱ و سپس بعد از موج دوم همه گیری کرونا تا زمان نامشخصی به تعویق افتاده اند.
سازمان فضایی هند احتمالاً "چاندرایان-۳" را در ماه آگوست سال جاری راهی فضا خواهد نمود.



1400/11/26
11:16:17
5.0 / 5
662
تگهای خبر: آهنگ , دانشگاه , فناوری , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵