سرم ضد مارگزیدگی و عقرب زدگی ایرانی در عراق تولید می شود
به گزارش گردو دانلود موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اعلام نمود سرم های درمانی ضد مارگزیدگی و عقرب زدگی ایرانی در عراق به تولید می رسند.
به گزارش گردو دانلود به نقل از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دکتر فخرالدین رحمانی ضمن اشاره به ثبت سرم های درمانی ضدمارگزیدگی و عقرب زدگی موسسه رازی بعنوان اولین فرآورده بیولوژیک ایرانی ثبت شده در کشور عراق اظهار نمود: شرکتی زیر مجموعه این موسسه بعنوان نماینده صادرات محصولات بیولوژیک در کشور عراق فعالیت خویش را از سال ۲۰۱۹ اغاز کرد.
رحمانی اضافه کرد: زمانی که سایت یک موسسه تولیدی در وزارت بهداشت کشور دیگری ثبت می شود، در گام بعدی باید محصولاتی که به آن کشور صادر می شود هم ثبت گردد، در همین راستا از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ با برگزاری جلسات، نشست ها، کمیسیون های فنی و کارگاه های آموزشی، فرایند تأمین مستند سازی ثبت محصول طی شد.
رئیس هیئت مدیره این شرکت اظهار داشت: بر این اساس کنترل کیفیت وزارت بهداشت عراق به موسسه رازی دعوت شدند و کارگاه آموزشی ۲ روزه پوتنسی با همکاری بخش جانوران سمی این موسسه برگزار گردید.
وی تصریح کرد: بعد از معرفی ونوم و آنتی ونوم ها و واکسن های مورد احتیاج به کنترل کیفی وزارت بهداشت عراق برای انجام تست های آزمایشگاهی تعیین پوتنسی، آن فرآورده ها مورد آزمایش قرار گرفته و با موفقیت تایید شدند.
رحمانی با اشاره به اینکه اقدامات سخت گیرانه زیادی برای ثبت این فرآورده ها انجام شد، اضافه کرد: سرم های ضد مارگزیدگی و عقرب زدگی موسسه رازی بعنوان اولین فرآورده های بیولوژیکی بودند که در طول تاریخ وزارت بهداشت عراق ثبت شدند و تابحال هیچ محصول بیولوژیک همچون پادزهرها، آنتی ونوم ها یا سرم های درمانی و واکسن های انسانی در این کشور به ثبت نرسیده اند.
وی تصریح کرد: باتوجه به موفقیت آمیز بودن مراحل ثبت، برنامه بلندمدت ما ایجاد سایت فیلینگ در عراق و بغداد است و بدین منظور با تشکیل شرکتی با طرف عراقی و اقدامات لازم، مجوز بهره برداری کارخانه سایت فیلینگ آنتی ونوم های مار و عقرب را در دستور کار داریم تا به شکلی این بازار صادراتی را برای همیشه حفظ نماییم.
رحمانی با اشاره به اینکه هیچ کشوری تابحال موفق به ثبت فرآورده های بیولوژیک خود در کشور عراق نشده، افزود: بر این اساس هم اکنون هیچ رقیبی در حوزه پادزهرهای مار و عقرب در عراق نداریم و این موفقیتی برای هردو کشور به حساب می آید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب