واضح ترین تصویر از یک باکتری زنده!

واضح ترین تصویر از یک باکتری زنده!

پژوهشگران ˮکالج دانشگاهی لندنˮ در بررسی جدید خود موفق شده اند که واضح ترین تصویر را از یک باکتری زنده نشان دهند.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، دانشمندان با بهره گیری از نوک یک نانوسوزن جهت بررسی ساختارهای بیرونی پیچیده باکتری "اشریشیا کُلی"(E.coli)، واضح ترین تصاویر را از باکتری زنده ارایه داده اند. پژوهشگران امیدوارند که با این دیدگاه جدید، به درک بهتری از نحوه رشد سریع باکتری ها برسند و به مقابله با مشکل جدی مقاومت آنتی بیوتیکی کمک کنند.
این نمای بی سابقه از غشای خارجی سفت و سخت باکتری های گرم منفی، از طرف دانشمندان "کالج دانشگاهی لندن"(UCL) ارائه شده است که برای درک بهتر دفاع این باکتری ها در مقابل درمان های فعلی تلاش می کنند. متخصصان هشدار داده اند که غشای بیرونی باکتری گرم منفی، تاثیر فزاینده ای در دفع آنتی بیوتیک ها دارد و این نوع ابرمیکروب ها می توانند تا سال ۲۰۵۰، سالانه میلیونها نفر را از بین ببرند.
پروفسور "بارت هوگنبوم"(Bart Hoogenboom)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: غشای بیرونی، یک سد بزرگ در مقابل آنتی بیوتیک ها بشمار می رود و عامل مهمی در مقاوم ساختن باکتری های عفونی نسبت به درمان های پزشکی است. با این وجود، نحوه جمع شدن این سد، حدودا نامشخص است و ما بنا بر این تصمیم گرفتیم آنرا بصورت جامع مورد بررسی قرار دهیم.
دانشمندان برای این کار، غشای بیرونی اشریشیا کُلی را با یک سوزن کوچک که پهنای آن فقط چند نانومتر بود، مورد بررسی قرار دادند. این کار به آنها امکان داد تا ساختارهای مولکولی بسیار ظریف را روی سطح باکتری تشخیص بدهند، از آنها تصویربرداری کنند و نشان بدهند که غشای بیرونی دارای حفره های میکروسکوپی است که توسط پروتئین ها شکل گرفته اند. این حفره ها، امکان عبور مواد مغذی را فراهم می کنند و همین طور به جلوگیری از ورود سموم می پردازند.
دانشمندان در کمال تعجب دریافتند که بنظر می رسد تعدادی از قسمت های غشای بیرونی اصلا دارای پروتئین نیستند بلکه مولکول هایی را در بر دارند که زنجیره های قندی موسوم به
"گلیکولیپید"(Glycolipid) را شامل می شوند و بخش هایی از غشا در نتیجه بروز جهش، به سمت بیرون برگشته اند. بروز این نقص ها، با حساسیت بالاتر نسبت به یک آنتی بیوتیک موسوم به "باسیتراسین"(Bacitracin) همراه بود که بطور معمول فقط در مقابل باکتری گرم مثبت موثر است.
"جورجینا بن"(Georgina Benn)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: تصاویر کتاب های درسی از غشای بیرونی باکتری ها، پروتئین هایی را نشان می دهند که بطور نامنظم روی غشاء پخش شده اند. تصاویر ما نشان می دهند که اینگونه نیست؛ بلکه تکه های لیپید مانند جدا شدن روغن از آب، از شبکه های حاوی پروتئین جدا می شوند و در بعضی موارد، بریدگی هایی را در غشای باکتری ها ایجاد می کنند. این روش جدید بررسی غشای بیرونی به این معناست که حالا می توانیم به بررسی این مساله بپردازیم که آیا چنین نظمی برای عملکرد غشاء، یکپارچگی آن و مقاومت در مقابل آنتی بیوتیک ها اهمیت دارد و اگر پاسخ مثبت است، چگونه این پروسه صورت می گیرد.
این پژوهش علاوه بر آشکار ساختن نقاط ضعف بالقوه ای که می توان آنها را با آنتی بیوتیک ها هدف قرار داد، ممکنست نشان دهد که باکتری ها چگونه می توانند به سرعت رشد کنند و در عین حال، به حفظ غشای بیرونی متراکم بپردازند. نظر پژوهشگران این است که تکه های گلیکولیپید می توانند انعطاف پذیرتر از تکه های پروتئین باشند و به غشاء امکان می دهند تا با رشد باکتری سازگار شوند.
این پژوهش، در مجله "PNAS" به چاپ رسید.



1400/08/04
21:45:36
5.0 / 5
672
تگهای خبر: پروژه , دانشگاه , كتاب , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴