کشف روش جدیدی برای شکار سیاره های فراخورشیدی

کشف روش جدیدی برای شکار سیاره های فراخورشیدی

گردو دانلود: ستاره شناسان می گویند، سیاره های فراخورشیدی پنهان ممکنست موجب ایجاد شفق قطبی در ستارگان دور شوند.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، اخترشناسان ممکنست تکنیک جدیدی برای شکار سیاره های فراخورشیدی در اختیار داشته باشند.
یک مطالعه جدید نشان میدهد سیگنال های رادیویی اسرار آمیز ممکنست از شفق های قطبی در ستاره های دور که توسط سیارات پنهان ایجاد می شوند، ساطع شوند.
پژوهشگران برای این مطالعه از قوی ترین تلسکوپ رادیویی جهان موسوم به "آرایه فرکانس پایین"(LOFAR) در هلند بمنظور تجزیه و تحلیل سیگنال های رادیویی از ستارگان دور استفاده کردند. قبل از این، ستاره شناسان فقط می توانستند انتشارات رادیویی ثابت را از ستارگان نزدیک به زمین شناسایی کنند، مانند سیگنال های رادیویی ساطع شده از گازهای میان ستاره ای یا اجرام عجیب و غریب مانند سیاه چاله ها.
حالا ستاره شناسان می توانند ستارگان دور دست و سیارات بالقوه اطراف آنها را نیز شناسایی کنند.
"بنجامین پوپ" ستاره شناس دانشگاه "کوئینزلند" در استرالیا می گوید: چند دهه است که ستاره شناسان رادیویی امیدوارند بتوانند وارد بازی سیاره های فراخورشیدی شوند، اما تا حالا این میزان از حساسیت و دقت وجود نداشت.
وی ادامه داد: تلسکوپ "آرایه فرکانس پایین"(LOFAR) با حساسیت زیاد و میدان دید وسیع خود سرانجام ما را به این نقطه رسانده است.
دانشمندان در تحقیقات جدید خود بر روی ستاره های کوتوله قرمز متمرکز شدند که شایع ترین نوع ستاره در جهان هستند و بیش از ۷۰ درصد از ستارگان کهکشان راه شیری ما را می سازند. این ستاره ها، کوچک و سرد هستند و به طور معمول حدود یک پنجم خورشید ما جرم دارند و تا ۵۰ برابر کم نورتر از آن هستند.
تحقیقات پیشین نشان داده است که کوتوله های قرمز می توانند فعالیت مغناطیسی شدیدی را تجربه کنند که به نوبه خود می تواند منشاء اشعه های ستاره ای و انتشار رادیویی باشد. با این وجود، دانشمندان سیگنال های رادیویی را از برخی کوتوله های قرمز قدیمی که از نظر مغناطیسی غیر فعال بودند نیز کشف کردند.
حالا ستاره شناسان پیشنهاد می کنند که این سیگنال ها از نسخه های ستاره ای شفق قطبی که به نورهای شمالی و جنوبی روی زمین معروف هستند، آمده اند.
"جوزف کالینگهام" ستاره شناس رادیویی در دانشگاه "لیدن" در هلند و محقق رصدخانه ملی "استرون"(ASTRON) هلند و از پژوهشگران این مطالعه جدید می گوید: این منظره ای است که توجه ما را از فاصله چندین سال نوری جلب کرده است.
در سیاره ما، این انفجارها زمانی ایجاد می شوند که ذرات پرانرژی خورشید با میدان مغناطیسی زمین برخورد کنند. اما وقتی صحبت از مشتری می شود، قمر آتشفشانی آن به نام "آیو"(Io) موادی را به فضا می پاشد که به ایجاد شفق های قدرتمند و غیرمعمول کمک می نماید.
"کالینگهام" اضافه کرد: انتشار رادیویی از این کوتوله های قرمز، نسخه ای بزرگ شده آن چیزی است که در مشتری و آیو اتفاق می افتد.
"پوپ" اظهار داشت: ما سیگنال هایی از ۱۹ ستاره کوتوله قرمز در دور دست کشف کرده ایم که چهار مورد از آنها دارای سیاره هایی درحال گردش به دور آنها تشخیص داده شده اند. این کشف یک گام مهم برای نجوم رادیویی است و می تواند بطور بالقوه منجر به کشف سیارات فراخورشیدی در سراسر کهکشان شود.
حالا این تیم تحقیقاتی می خواهد وجود سیاره های فراخورشیدی پیشنهادی بیشتری را تأیید کند. "پوپ" اضافه کرد: ما نمی توانیم صد درصد مطمئن باشیم که چهار ستاره ای که ما فکر می نماییم دارای سیاره هستند، واقعا میزبان سیارات باشند، اما می توانیم بگوییم که فعل انفعال میان ستاره و سیاره بهترین توضیح برای چیزی است که ما می بینیم.
حالا دانشمندان قصد دارند از LOFAR و دیگر تلسکوپ ها برای کشف و تجزیه و تحلیل بیشتر این شفق های قطبی احتمالی استفاده کنند تا ببینند آیا الگوهای تکراری در انفجارهای رادیویی آنها وجود دارد یا خیر.
ستاره شناسان رادیویی در آینده ممکنست تعداد بیشتری از این شفق های قطبی را با بهره گیری از تلسکوپ "آرایه کیلومتر مربع" که یک تلسکوپ رادیویی است که برای ساخت در استرالیا و آفریقای جنوبی برنامه ریزی شده است، کشف کنند و امیدوارند این تلسکوپ در سال ۲۰۲۹ عملیاتی شود.
"پوپ" می گوید: آنچه ما امروز نشان دادیم ممکنست فقط طعمی از کاری را که آرایه کیلومتر مربع قادر به انجام آن خواهد بود، عرضه نماید. "آرایه کیلومتر مربع" با حساسیت ۱۰ برابری نسبت به "آرایه فرکانس پایین" و میدان دیدی وسیع تر، ما انتظار داریم صدها منبع مانند آنچه که بتازگی پیدا کرده ایم، کشف نماییم و با دقت بسیار بیشتر، بتوانیم فیزیک دقیق آنها را درک نماییم و البته چیزهایی را کشف نماییم که هیچ گاه پیش بینی نکرده بودیم.
دانشمندان یافته های خودرا در مجلات Nature Astronomy و Astrophysical Journal Letters منتشر نموده اند.




منبع:

1400/07/27
09:38:24
5.0 / 5
827
تگهای خبر: دانشگاه , محقق , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱