نوآوری مهندسان استرالیایی برای ساخت باتری های قابل بازیافت تلفن همراه

نوآوری مهندسان استرالیایی برای ساخت باتری های قابل بازیافت تلفن همراه

گردو دانلود: به لطف نوآوری مهندسان استرالیایی، رویای ساخت باتری های تلفن همراه با عمری تا سه برابر بیش از باتری های فعلی می تواند به واقعیت تبدیل گردد.


به گزارش گردو دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از ساینمگ، مهندسان «مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن»(RMIT) باور دارند که بجای دور انداختن باتری ها بعد از دو یا سه سال، می توانیم باتری های قابل بازیافتی داشته باشیم که تا ۹ سال دوام می آورند. در این فناوری، امواج صوتی با فرکانس بالا برای از بین بردن زنگ زدگی استفاده می شوند و عملکرد باتری را مهار می کنند.
در استرالیا تنها ۱۰ درصد از باتری های مورد استفاده در وسایل الکترونیکی مانند تلفن های همراه، برای بازیافت جمع آوری می شوند که طبق استانداردهای بین المللی، آمار پایینی است. ۹۰ درصد از باتری های باقی مانده به محل دفن زباله می روند یا دور ریخته می شوند که لطمه قابل توجهی را برای محیط زیست در پی دارد.
هزینه بالای بازیافت لیتیوم و سایر مواد به کاررفته در باتری ها، مانع بزرگی جهت استفاده مجدد از این اقلام است اما شاید نوآوری مهندسان مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن بتواند به حل این چالش کمک نماید.
این گروه پژوهشی درحال کار کردن با یک نانوماده به نام «MXene» هستند که بگفته آنها یک جایگزین هیجان انگیز برای لیتیوم در باتری های آینده خواهد بود.
«لزلی یئو»(Leslie Yeo)، استاد برجسته مهندسی شیمی و پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: MXene مشابه گرافین بود و رسانایی الکتریکی بالایی داشت. برخلاف گرافین، MXene بسیار قابل تنظیم شدن است و امکان تحقق یافتن طیف گسترده ای از کاربردهای فناوری را در آینده هموار می کند.
بگفته یئو، چالش بزرگ استفاده از MXene این بود که به آسانی زنگ می زد و در نتیجه رسانایی الکتریکی را مهار می کرد. بدین ترتیب، غیرقابل استفاده می شد. وی ادامه داد: ما در کوشش برای غلبه بر این چالش دریافتیم که امواج صوتی با فرکانس معین، زنگ زدگی MXene را از بین می برند و آنرا به حالت اولیه خود باز می گردانند.
یئو افزود: نوآوری ما می تواند روزی به احیای باتری های MXene کمک نماید و عمر آنها را تا سه برابر افزایش دهد. توانایی افزایش عمر مفید MXene برای اطمینان از به کار بردن پتانسیل آن در قطعات الکترونیکی تجاری قابل دوام، خیلی مهم است.
این پژوهش، در مجله «Nature Communications» به چاپ رسید.




منبع:

1401/11/07
19:11:41
5.0 / 5
474
تگهای خبر: استاندارد , الكترونیك , پروژه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴